У Львові на хабарі викрили керівництво одного зі стратегічних підприємств Міноборони, – СБУ

 

У Львові Служба безпеки України викрила корупційну схему, організовану посадовцями державного підприємства Міністерства оборони України.

Про це у вівторок, 15 червня, інформує пресцентр СБУ.

“За попередніми даними, зловмисники завдавали державі збитків на пів мільйона гривень щомісяця. Директор підприємства та в.о. головного інженера налагодили схему отримання “відкатів”. В обхід встановленої процедури, без погодження регіонального Фонду державного майна України, вони здавали в оренду складські приміщення за значно заниженою вартістю. Ціна послуг залежала від масштабності орендованих площ. Правоохоронці затримали зловмисників “на гарячому” згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, під час отримання 52 тис грн неправомірної вигоди”, – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, під час обшуків за місцем роботи фігурантів провадження правоохоронці виявили “чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність”.

“Затриманим буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії. Встановлюється можлива причетності й інших посадових осіб вищевказаної установи до протиправної діяльності”, – йдеться в повідомленні.

Про яке саме держпідприємство у Львові йдеться у відомстві не вказують.

Читайте також:
На Вінниччині затримали чоловіка, який хотів підкупити опера СБУ

Суд арештував затриманого на хабарі в $160 тис. ексчиновника Чернігівської ОДА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна