Справу про сексуальні домагання в Чернігівському ОВК закрили, – ЗМІ

 

Справу про сексуальні домагання ексвійськового комісара з Чернігівщини Олександра Криворучка до підполковниці Ольги Деркач закрили.

Про це в п’ятницю, 18 червня, повідомила журналістка, правозахисниця, координатор Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова.

“Я точно знаю, що досудовим слідством були зібрані всі можливі докази, в тому числі і свідчення інших жертв Криворучка. А також знаю, що всіх можливих зусиль для закриття справи доклав прокурор Чернігівського гарнізону Дмитро Барановський”, – написала Решетилова на ФБ-сторінці.

Зі слів правозахисниці, очікується поновлення справи через суд.

Як писала “Новинарня“, раніше поліція Чернігівської області відкрила кримінальне провадження за фактом сексуальних домагань після звернення 43-річної Ольги Деркач, яка має звання підполковника і працює начальником відділу фінансового забезпечення в Чернігівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (колишній обласний військкомат).

За словами Деркач, вона та її колеги-жінки тривалий час потерпали від сексуальних домагань керівника установи, 53-річного полковника Криворучка.

За даними правозахисниці Ольги Решетилової, після цієї заяви керівництво почало тиснути на Деркач, щоб вона перевелася до іншої частини.

30 січня 2021 року стало відомо, що військового комісара Чернігівської області Олександра Криворучка, якого звинувачують у сексуальних домаганнях до підлеглих жінок, звільнено з військової служби в запас.

Читайте також:
Скандал із домаганнями в Чернігівському ОВК:
Генштаб покриває полковника Криворучка, – Решетилова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна