Із ЗСУ звільнили чернігівського воєнкома, звинувачуваного в сексуальних домаганнях

 

Військового комісара Чернігівської області Олександра Криворучка, якого звинувачують у сексуальних домаганнях до підлеглих жінок, звільнено з військової служби в запас.

Про це повідомило Оперативне командування “Північ” на офіційній сторінці у фейсбуці.

“Згідно з наказом Головнокомандувача Збройних сил України від 30 січня 2021 року, полковника Олександра Криворучка, військового комісара Чернігівського обласного центру комплектування та соціальної підтримки оперативного командування “Північ”, звільнено з військової служби в запас. Ступінь провини всіх учасників процесу буде встановлено судом“, – зазначається в повідомленні.

“З метою недопущення поширення недостовірної інформації стосовно ситуації, що склалася”, в ОК нагадали, що слідство у справі полковника Криворучка проводить Національна поліція.

“До винесення рішення суду просимо ЗМІ та окремих громадян утриматись від оціночних суджень та висловлення непідтверджених припущень по даній справі”, – додали в ОК “Північ”.

Як писала “Новинарня“, раніше поліція Чернігівської області відкрила кримінальне провадження за фактом сексуальних домагань після звернення 43-річної Ольги Деркач, яка має звання підполковника і працює начальником відділу фінансового забезпечення в Чернігівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (колишній обласний військкомат).

За словами Деркач, вона та її колеги-жінки тривалий час потерпали від сексуальних домагань керівника установи, 53-річного полковника Криворучка.

За інформацією правозахисниці Ольги Решетилової, після цієї заяви керівництво почало тиснути на Деркач, щоб вона перевелася до іншої частини.

Читайте також:
Скандал із домаганнями в Чернігівському ОВК:
Генштаб покриває полковника Криворучка, – Решетилова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна