На Запоріжжі СБУ заблокувала створення фейкової “міської ради”

 

Служба безпеки України каже, що заблокувала на Запоріжжі спробу створення псевдодержавного утворення “Гуляйпільська міська рада”, ініційовану місцевим прибічником ідеології так званого “псевдонародовладдя”.

Про це йдеться в пресрелізі СБУ в четвер, 11 червня.

“Зловмисники закликали до утворення силових груп швидкого реагування для захоплення органів влади, правоохоронних та судових структур, агітували місцевих мешканців приєднуватись до «руху» через проведення масових акцій, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Україні”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для легалізації повноважень було проведено збори, на яких обрали “міського голову”  і “депутатів” фейкового органу місцевого самоврядування.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у «депутатів» і «міського голови» печатки та штампи так званих «органів місцевого самоврядування», протоколи зібрань активістів, компʼютерну техніку та інші предмети і документи.

Слідчі дії тривають.

Читайте також:
СБУ припинила діяльність фейкової “сільради” на Миколаївщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна