Справа Стерненка про один патрон: двоє суддів із колегії подають у відставку

 

Судді Одеського апеляційного суду Альбіна Кадегроб та Вадим Прибілов подають у відставку.
Як відомо, ці слуги Феміди слухали справу за обвинуваченням Сергія Стерненка та Руслана Демчука.

Про це в четвер, 10 червня, написав на сторінці у ФБ сам Стерненко.

“Двоє з трьох суддів Одеського апеляційного суду, що ухвалювали останнє рішення по мені і Руслану Демчуку у справі про 1 патрон, подали у відставку. Це головуюча суддя Альбіна Кадегроб та член колегії Вадим Прибілов”, – написав Стерненко на ФБ.

Він додав, що незабаром Вища рада правосуддя розгляне їхні заяви.

“Думаю, ці відставки пов‘язані із шаленим тиском на них. Фактично моя справа для них була чи не останньою. Мабуть, від них вимагали мене ув‘язнити, але судді не захотіли йти на таке свавілля. Тому, вчинивши свавілля менше (рік умовно за 1 патрон) вирішили піти”, – припустив активіст.

Читайте також:
Суд над Стерненком: виправдали за статтею про розбій, дали рік умовно за патрон

Нагадаємо, 23 лютого 2021 року Приморський суд Одеси оголосив вирок українському активістові Сергію Стерненку у справі за обвинуваченням у викраденні людини – сім років і три місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Його забрали до СІЗО, але після вуличних протестів 9 квітня суд пом’якшив йому міру запобіжного заходу до цілодобового домашнього арешту.

Справа стосувалася 2015 року та нібито викрадення Стерненком і його соратником по “Правому сектору” Русланом Демчуком тодішнього депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича, керівника осередку проросійської партії “Родіна”.
Потерпілий заявляв, що його викрали, били, катували і вимагали відмовитися від депутатського мандата.
8 вересня 2015 року Стерненка заарештовували за підозрою у викраденні, але згодом відпустили. Щербич тривалий час ігнорував судові засідання. Водночас обвинувачення педалював проросійський політик і правник, колишній юрист АП Януковича Андрій Портнов.

Обвинувачення просило позбавлення волі для Стерненка на вісім років із конфіскацією майна.

Сергій Стерненко заперечував причетність до інкримінованих злочинів, зазначивши в суді, що підставою для відкриття низки кримінальних справ стала бездоказова заява Щербича про напад на нього і викрадення “заради 300 гривень”, а також знайдена слідчим у помешканні підсудного зброя.

Сім років за ґратами в цій справі разом зі Стерненком у першій інстанції отримав Демчук.

31 травня апеляційний суд Одещини – після кількох переносів – має оголосити рішення за апеляцією Сергія Стерненка. За деякими даними, Стерненка готуються відправити в колонію.

Читайте також:
“Ми не боїмося цих недодиктаторів”: як пройшов мітинг за Стерненка на Банковій та що він сказав перед судом. НАШ РЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.