Аваков допускає загрозу терактів в Україні після запуску “Північного потоку-2”

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що очікує провокацій і спроб терактів на українській ділянці газопроводу з Росії через запуск “Північного потоку-2”.

Про це він заявив у суботу, 5 червня, під час тактико-спеціальних навчань, в яких взяли участь підрозділи Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС і Держприкордонслужби, передає пресцентр МВС.

“Ми говоримо про реальні загрози. Путін вчора заявив про те, що перша нитка “Північного потоку-2” добудована. Газ все ще транспортується нашим газопроводом і повинен транспортуватися деякий час далі, а потім, напевно, Путін захоче пустити газ в обхід України. Тому ми очікуємо… що будуть провокації, спроби терактів на нашій ділянці газопроводу і тоді скажуть: “Дивіться, бачите, ось – тому пускаємо через “Північний потік-2”, – цитує Авакова пресцентр відомства, яке він очолює.

Зі слів глави МВС, “таких ситуацій, інформації розвідорганів” є достатньо.

“Тому ми, виходячи з цього, переглядаємо різні сценарії і підсилюємо реагування, в тому числі по об’єктах критичної інфраструктури, газової інфраструктури, греблях, дамбах і так далі”, – додав міністр.

Нагадаємо, що 4 червня було завершене укладання труб по першій нитці газопроводу “Північний потік-2”. Про це на Петербурзькому міжнародному економічному форумі в п’ятницю, 4 червня, оголосив президент РФ Володимир Путін.

Додамо, що Росія планує завершити будівництво трубопроводу ще до кінця поточного, 2021 року.

Після того, як Сполучені Штати Америки ввели санкції, щоб запобігти завершенню проєкту, будівництво газопроводу було значно загальмоване. Проте нещодавно нова адміністрація (президента Джо Байдена) у Вашингтоні заради покращення відносин з ФРН дещо пом’якшила позицію США, вивівши з-під санкцій власне компанію Nord Stream 2 AG і її керівництво.

Читайте також:
США ввели санкції проти компаній і суден, які будують “Північний потік”.
Але не проти самого Nord Strem 2 AG

Росія використовує для добудови “Північного потоку-2” аварійні судна,
що може призвести до техногенної катастрофи, – СЗР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна