Путін оголосив про завершення прокладки труб першої нитки “Північного потоку-2”

 

4 червня було завершене укладання труб по першій нитці газопроводу “Північний потік-2”.

Про це на Петербурзькому міжнародному економічному форумі в п’ятницю, 4 червня, оголосив президент РФ Володимир Путін.

“Лінійна робота цілком, включаючи морську ділянку, закінчена. Залишилося – з німецької сторони труба підійшла, з російської – потрібно їх підняти і зварити, все, але прокладка сама завершена”, – сказав Путін, якого цитує російське агентство “Интерфакс”.

Президент РФ зазначив, що робота на другій нитці триває.

З його слів, “Газпром” готовий до заповнення трубопроводу газом. На цьому тижні забезпечена готовність російської лінійної частини газового маршруту до компресорної станції “Слов’янська”. Путін зазначив, що ця станція – “одна з найпотужніших у світі та є відправною точкою нового газопроводу”.

“Газ на “Слов’янську” поданий. Таким чином, “Газпром “готовий до заповнення газом “Північного потоку-2 . Цей маршрут безпосередньо з’єднає газотранспортні системи Росії і Федеративної республіки Німеччина. І так само, як” Північний потік-1″ буде служити енергобезпеці Європи, надійному постачанню європейських споживачів в цілому”, – заявив президент РФ.

Путін також заявив, що проєкт є “економічно високоефективним” та таким, який відповідає “найсуворішим екологічним стандартам і технічним вимогам”.

“Ми готові і надалі реалізовувати з нашими європейськими та іншими партнерами подібні високотехнологічні проєкти. І розраховуємо, що логіка взаємної користі і взаємної вигоди неминуче буде брати верх над різного роду штучними бар’єрами поточної політичної кон’юнктури”, – сказав політик.

Нагадаємо, що Росія планує завершити будівництво трубопроводу ще до кінця поточного, 2021 року.

Після того, як Сполучені Штати Америки ввели санкції, щоб запобігти завершенню проєкту, будівництво газопроводу було значно загальмоване. Проте нещодавно нова адміністрація (президента Джо Байдена) у Вашингтоні заради покращення відносин з ФРН дещо пом’якшила позицію США, вивівши з-під санкцій власне компанію Nord Stream 2 AG і її керівництво.

Читайте також:
США ввели санкції проти компаній і суден, які будують “Північний потік”.
Але не проти самого Nord Strem 2 AG

Росія використовує для добудови “Північного потоку-2” аварійні судна,
що може призвести до техногенної катастрофи, – СЗР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна