Санкції США проти трубоукладача “Північного потоку-2” набули чинності

 

 

У вівторок, 19 січня 2021 року, набувають чинності санкції Сполучених Штатів Америки проти російського судна “Фортуна”, яке бере участь у будівництві “Північного потоку-2”.

Про це інформує німецьке видання Handelsblatt.

Раніше США попередили Німеччину та інших європейських партнерів про те, що застосують санкції.

Обмеження вводять в рамках закону “Про протистояння противникам Америки за допомогою санкцій”, який прийняли в США у 2017 році. Вони також стосуватимуться власника судна й компанії.

Як відомо, 16 липня 2020 року США рекомендували компаніям-інвесторам переглянути питання про участь у проєкті з будівництва газопроводу “Північний потік-2”.
Держсекретар Майк Помпео заявив, що Держдепартамент планує запровадити нові санкції проти компаній-інвесторів Nord Stream 2.

Прокладка газопроводу “Північний потік-2” була зупинена в грудні 2020 року, коли компанія з прокладання труб Allseas припинила свою діяльність через санкції США, націлені на компанії, що надають судна для прокладки труб Nord Stream 2.
Санкції США скеровані саме на більш передові судна, що використовують технологію самопозиціонування і не потребують використання якорів.

Читайте також:
Німеччина продовжила дозвіл на будівництво “Північного потоку-2”

Перемога України: “Північний потік-2” перетворився на найдорожчий недобуд РФ, – Зеркаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна