США сподіваються, що “Північний потік-2” не буде добудовано. І створюють коаліцію проти нього, – Помпео

 

США розцінюють російський газопровід “Північний потік-2” як реальну загрозу для незалежності й безпеки Європи, тож працюють над тим, щоб створити міжнародну коаліцію проти цього проєкту.

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео в інтерв’ю німецькому виданню Bild, що вийшло 21 вересня.

“Сполучені Штати вважають, що газопровід “Північний потік-2” захищає Росію, створює ризик для Європи, дозволяючи їй потрапити в залежність від газу, що надходить із Росії, а також загрожує Україні, що, як я знаю, глибоко хвилює багатьох німців. Тому ми сподіваємося, що газопровід “Північний потік-2″ не буде добудований”, – заявив глава Держдепу.

Помпео повідомив, що в Америці працюють над тим, щоб створити коаліцію, яка зможе запобігти цьому.

“Ми сподіваємося, що уряд Німеччини прийде до такої думки, або через те, що сталося з паном Навальним, або через реальні наслідки для безпеки, пов’язаних із залежністю від російського газу”, – додав глава американської дипломатії.

Як відомо, 16 липня у США рекомендували компаніям-інвесторам переглянути питання про участь у проєкті з будівництва газопроводу “Північний потік-2”.
Держсекретар Майк Помпео заявив, що Держдепартамент планує запровадити нові санкції проти компаній-інвесторів Nord Stream 2.

Прокладка газопроводу “Північний потік-2” була зупинена в грудні, коли компанія з прокладання труб Allseas припинила свою діяльність через санкції США, націлені на компанії, що надають судна для прокладки труб Nord Stream 2.
Санкції США скеровані саме на більш передові судна, що використовують технологію самопозиціонування і не потребують використання якорів.

Читайте також:
Польща оштрафувала “Газпром” на майже €50 млн за “Північний потік-2”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна