В окупованому Севастополі замість пропагандистської “Ополченочки” показали фільм “Позивний Бандерас”

 

У понеділок, 24 травня, в окупованому Російською Федерацією Севастополі на кінофестивалі “Золотий витязь” замість пропагандистського кіно “Ополченочка” у залі ввімкнули фільм про героїв АТО – “Позивний Бандерас”.

Як передає “Новинарня“, президент фестивалю Микола Бурляєв у коментарі російським так званим ЗМІ заявив, мовляв, “помічники помилково завантажили не той фільм у мережі, не перевіривши, що вони виводять на екран”.

“Справа в тому, що автори “Ополченочки” до останніх дня і години не надсилали лінк на фільм, який потрібно було завантажувати до показу. Тому мої помічники, які комплектують всю програму – близько 190 фільмів, – взяли версію кіно з Інтернету. Виявилося, що це не та версія”, – сказав він.

Бурляєв зазначив, що “в цій історії не варто шукати провокаторів і диверсантів”.

За інформацією організаторів фестивалю, “це був прикрий інцидент в кінотеатрі “Москва”.

“Спочатку була показана не та копія, а потім згоріла лампа кіноапарата”, – розповів директор кінопрограм “Золотого витязя” Олександр Семенюк.

Згодом стало відомо, що замість “Ополченочки” показали український фільм 2018 року “Позивний “Бандерас”.
У кіно йдеться про групу українських розвідників, очолювану досвідченим капітаном Антоном Саєнком (позивний “Бандерас”), що намагається запобігти диверсії та знешкодити російського підривника Ходока.
Завдання ускладнюється тим, що події відбуваються біля рідного села Бандераса. Сценарій має в основі щоденники нацгвардійця Сергія Башкова з позивним “Індіанець” та розповіді воїнів АТО.

“В українському Севастополі рашисти проводять типу міжнародного кінофоруму. Ну, і мали показати “фільм” “Ополченочка”. Це була “програма спецфільмів “ДНР” і “ЛНР”. Воно там, ублюдки, кіно знімають (…) Так от, пішли на екрані титри “Ополченочки”. А потім почався показ українського фільму “Позивний Бандерас”, про наших воїнів АТО! Невідомі замінили файл. Поки пропагандони і глядачі приходили до тями, фільм йшов… А потім організаторам довелось заявити, що “зламався проєктор”. Коротше, слава невідомим, які не лише Моторолу з Гіві дбайливо переводять на той бік світла, а ще і файли вміють віртуозно заміняти”, – написала у фейсбуці журналістка Зоя Казанжи.

Фільм “Ополченочка” зняла кінокомпанія “Лугафільм” за участі “міністерств і народної міліції ЛНР”. Його прем’єра відбулася в травні 2019 року.
Експрокурорка анексованого Криму, нині депутатка Держдуми Росії Наталія Поклонська знялася в “Ополченочці” в ролі самої себе.

Читайте також:
Актор-АТОвець Олег Шульга “Бандерас”: Хочу здобути “Оскара”, прийти з ним на вибори і бити по головах: “Не голосуйте за акторів!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна