“Ополченочка” Дрюк, яка командувала “градами” “ДНР”, тепер працює манікюрницею в Чернівцях

 

43-річна Світлана Дрюк, яка командувала “Градами” бойовиків “ДНР”, співпрацювала з контррозвідкою СБУ і згодом отримала умовний термін від українського суду, тепер живе у Чернівцях та працює в сфері послуг.

Про це жінка розповіла в інтерв’ю виданню “Бабель”, першу частину якого опублікували у вівторок, 12 січня.

Ще в січні 2019 року співробітники Служби безпеки України вивезли Світлану з Донецька в Чернівці. Тут вона працює манікюрницею в одному з міських салонів.

“Я в 2004 році навчалася в Донецьку, а тут цю професію [у сфері послуг] опанувала знову. Мені хлопці із СБУ дуже допомогли. У мене тут нічого і нікого не було. Ще я сильно боялася. Думала: “Блін, я ж російською розмовляю, мене тут загноблять”. Але цього не сталося”, – каже Світлана, й додає, що Чернівці їй подобаються, хоча місто менше, ніж рідний Донецьк.

Жінка веде ТіkТоk, на її сторінці – короткі відео під музику або реклама манікюрного салону, де вона тепер працює.

“TikTok мені подобається, а Facebook тугенько йде”, – ділиться вона у розмові з журналістами.

На запитання журналіста, чи хотіла б вона повернутися в “ДНР” на командирську посаду в лави бойовиків, відповідає заперечно.

Я хочу на Україну працювати, посаду отримати. Дуже хочу покарати тих [бойовиків], які знущаються з людей: на яму кидають, бʼють, просто ловлять кайф від того, що комусь роблять боляче”, – каже вона.

Як інформувала “Новинарня“, Світлана Дрюк, яка була прообразом головної героїні пропагандистського фільму “Ополченочка”, покинула окуповану територію і співпрацює з українською контррозвідкою.

У грудні 2019 року суд Дніпропетровської області виніс вирок: п’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном.
Між обвинуваченою та прокурором Генеральної прокуратури України затверджено угоду про визнання винуватості.
У ході досудового слідства було встановлено, що обвинувачена у період 2014 -2018 років брала участь в діяльності терористичної організації в якості “заступника начальника штабу 11 Дунайсько-Єнакіївського полку 1 армійського корпусу народного ополчення т.зв. ДНР”, підбирала та навчала добровольців з метою участі у бойових діях проти Збройних сил України.

Читайте також:
Героїня “ДНРівського” фільму “Ополченочка” перейшла на бік України із секретними даними за покликом кохання, – ТСН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна