Героїня “ДНРівського” фільму “Ополченочка” перейшла на бік України із секретними даними за покликом кохання, – ТСН

 

Заступник командира полку так званої “народної міліції” (армії) “ДНР” Світлана Дрюк, яка була прообразом головної героїні пропагандистського фільму “Ополченочка”, покинула окуповану територію і співпрацює з українською контррозвідкою.

Про це розповів журналіст Андрій Цаплієнко 3 березня в сюжеті “ТСН. Тиждень“, який потребує підтверджень.

“Сюжет [фільму “Ополченочка”] простий – три жіночки сідають на танк і під прапором “Новоросії” перемагають дикуватих “укрів”.  І тут найцікавіше. У цих кіногероїнь є реальні прототипи  – “ДНРівський” жіночий танковий екіпаж. Позивний командира  – “Вітерець”. Справжнє ім’я – Світлана Дрюк. У рекламі фільму скрізь її справжні кадри.
З “Фурії” створили символ “Новоросії”. Кар’єрний зліт – від санітарки до командування полком. Але після нашого сюжету героїчну байку про двох танкісток і Світлану “новоросам” буде незручно дивитися. Просто зараз, коли окупанти готуються до прем’єри, “Вітерець” піднімає келих за Україну і розповідає про співпрацю з українською контррозвідкою.
Ювелірна операція контррозвідників – вони вивели Світлану з окупованої території. До сьогоднішнього дня “Вітерець” вдало водила за ніс своїх колишніх роботодавців…” – розповідає “ТСН”.

За його даними, останнім часом Дрюк передавала важливу інформацію українським спецслужбам, і контррозвідка організувала евакуацію “народної героїні Новоросії” та її дітей з окупованої території.

Після втечі з ОРДЛО жінка протягом кількох місяців відправляла командуванню в “ДНР” зроблені в Україні селфі, стверджуючи, що перебуває в лікарні в російському Ростові-на-Дону.

В інтерв’ю Цаплієнку “Вєтєрок” визнає, що воювала проти України і вбивала українських військових. А перейти на бік України її схилило кохання до працівника СБУ.

“Феноменальна пам’ять і працездатність швидко піднімали її кар’єрними сходами в підрозділах найманців. Командні посади в реактивному дивізіоні під час штурму Дебальцевого. У батальйоні “Чебурашка”. У сумнозвісній “дев’ятці” – угрупованні, яке атакувало Широкине. Вершина кар’єри – командування “11-го полку”,  найбоєздатнішого підрозділу бойовиків”, – розповідає Цаплієнко.

“Мені кажуть, ти воювала, ти вбивала людей, так, я в 2014 році стала начальником штабу дивізіону. Я себе не виправдовую, просто тоді був такий час, і я виконувала те, що мені говорили”, – каже Світлана.

Але особистий мотив змусив її повністю змінити своє життя і опинитися на українському боці: “Я маю тут, сподіваюсь, друга, який мені набагато ближчий. Так, він співробітник спецслужби. І ставлення всіх хлопців, які беруть участь у моїй нинішній долі, дуже відрізняється від того, що я там бачила. Не шкодую”.

За словами Дрюк, вона зараз живе непогано, а після “вирішення певного питання” буде ще краще.

Світлана Дрюк під час інтерв’ю журналісту “1+1”

Світлана Дрюк передала українським спецслужбам документи про секретні випробування модифікованого російського танка Т-72Б3 в окупованій частині Донецької області та інші докази перекидання новітньої техніки РФ на Донбас.

Керував випробуваннями капітан збройних сил Росії Юрій Прилуцький. Однак, розповідає Цаплієнко, його іменний танк “Привид” і ще сім Т-72 були підірвані українськими диверсантами біля окупованого міста Чистякове (колишній Торез).
Через кілька днів після цього Світлана покинула ОРДЛО. Незабаром контррозвідка вивезла її дітей Дмитра та Наталю на підконтрольну українському уряду територію.

За словами Світлани Дрюк, російські окупанти розробили алгоритм розгортання нових підрозділів на базі “народної міліції ДНР”. У кожній армійській частини ОРДЛО підготовлені документи прикриття для російських військових, яких видаватимуть за мобілізованих місцевих мешканців.

“Усі росіяни за списком є місцевими. З кожного полку робиться три частини – якщо в полку дві тисячі осіб, то зайде шість тисяч росіян”, – пояснила Дрюк.

Дрюк уже висловила готовність давати свідчення проти свого колишнього командування в Міжнародному кримінальному трибуналі в Гаазі.

“Та навіть більше – готова в разі агресії повернутися на фронт – в українському однострої”, – заявляє Цаплієнко в сюжеті, який викликав неоднозначну реакцію та скепсис у соцмережах.

“Скажуть взяти автомат – візьму автомат. Скажуть сісти на танк – сяду. На український танк”, – заявла сама Дрюк.

У цей час на окупованому Донбасі ще готується прем’єра фільму “Ополченочка” зі Світланою Дрюк у головній ролі – показ анонсовано на 9 травня.

Як інформувала “Новинарня“, в серпні 2018 року повідомлялося про евакуацію з окупованої території колишнього “міністра культури “ДНР” Юрія Лекстутеса, завербованого українськими спецслужбами. Йому вручили повідомлення про підозру, і він погодився співпрацювати зі слідством.

Читайте також:
Контррозвідка СБУ “вивела” ще одного екс-“міністра ДНР” – Камара

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.