“Ополченочка” Дрюк, яка втекла з ОРДО та співпрацювала з контррозвідкою, отримала умовний термін

 

Учасниці терористичної організації Світлані Дрюк суд Дніпропетровської області виніс вирок: п’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятицю, 20 грудня, інформує пресслужба Павлоградського міськрайонного суду.

Зазначається, що 16 грудня Павлоградський міськрайонний суд визнав винною громадянку у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

“Між обвинуваченою та прокурором Генеральної прокуратури України затверджено угоду про визнання винуватості та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки”, – йдеться в повідомленні суду.

У ході досудового слідства було встановлено, що обвинувачена у період 2014 -2018 років брала участь в діяльності терористичної організації в якості “заступника начальника штабу 11 Дунайсько-Єнакіївського полку 1 армійського корпусу народного ополчення т.зв. ДНР”, підбирала та навчала добровольців з метою участі у бойових діях проти Збройних сил України.

Також про неї неодноразово розповідали ЗМІ незаконних збройних формувань терористичної організації “ДНР” як про приклад жінки-військовослужбовця.

З метою приховування факту своєї участі у терористичній організації “ДНР”, обвинувачена отримала та використовувала ідентифікуючий позивний “Вєтєрок”.

“Обвинувачена визнала вину у скоєнні вказаного злочину та викрила незаконну діяльність понад 20 кадрових російських воєнних, які перебували на тимчасово окупованій території Донецької області та брали участь у веденні агресивної війни проти України, а також щодо поставок бойової техніки з території РФ”, – інформують речники суду.

Вирок Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області може бути оскаржено до апеляційного суду.

Як інформувала “Новинарня“, Світлана Дрюк, яка була прообразом головної героїні пропагандистського фільму “Ополченочка”, покинула окуповану територію і співпрацює з українською контррозвідкою.

Читайте також:
Героїня “ДНРівського” фільму “Ополченочка” перейшла на бік України із секретними даними за покликом кохання, – ТСН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна