На президента Бразилії наклали штраф: зібрав натовп людей і був без маски

 

Президента Бразилії Жаїра Болсонару оштрафують за те, що він не надів захисну маску під час зустрічі з людьми у місті Асайландія.

Штраф буде накладений санітарними службами штату Мараньян, де стався інцидент, пише Infobae.

Болсонару порушив правила, не виконав обов’язок носити маску та “сприяв… скупченню понад 100 осіб без санітарного контролю”, – повідомила влада штату.

Зібрання понад ста людей у Мараньяні заборонені через карантинні обмеження у зв’язку з епідемією коронавірусу.

“Закон стосується кожного”, – наголосив губернатор штату Флавіо Діно.

Подія сталася у п’ятницю, 21 травня, після того, як у найбіднішому в країні штаті Мараньян було виявлено шість випадків “індійського” штаму коронавірусу.

Офіс президента має 15 днів на те, щоб оскаржити накладення штрафу, після чого адмінпротокол набуде чинності.

Ультраправий президент Бразилії вже не вперше виступає проти карантинних обмежень, пов’язаних із пандемією COVID-19, і жорстко критикує губернаторів штатів, які запроваджують жорсткі протиепідемічні заходи на місцевому рівні.

Зокрема, лівого губернатора Діно під час згаданої зустрічі з людьми в Асайландії Болсонару назвав “пухким диктатором”.

Станом на 23 травня 2021 року Бразилія є другою за кількістю загиблих від коронавірусу у світі після США і третьою за кількістю виявлених випадків інфікування загалом (після США та Індії).

За даними сайту Worldometer, загалом у Бразилії від початку пандемії виявлено 16 мільйонів 47 тисяч 439 випадків інфікування вірусом SARS-CoV-2. З них понад 14,4 мільйона людей одужали і 448 тисяч 291 людина померла.

Читайте також:
У Бразилії суд заборонив президентові Болсонару агітувати проти карантину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна