У трьох областях України можуть запровадити карантин через COVID-19

В Україні зростає захворюваність на COVID-19 та грип. Вже у трьох регіонах кількість хворих перевищила епідемічний поріг. Йдеться про Чернівецьку, Тернопільську та Житомирську області, де, ймовірно, можуть ввести обмежувальні протиепідемічні заходи.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі телемарафону в четвер, 30 листопада.

“Там уже показники вищі, аніж стандартні до цього періоду. Тобто ці регіони вже можуть вводити певні обмежувальні протиепідемічні заходи”, — сказав Кузін, його цитує “Лівий берег”.

Кузін зазначив, в Україні зараз циркулюють 14 штамів COVID-19. За тиждень в середньому госпіталізують орієнтовно 4200 пацієнтів. Захворюваність за попередній тиждень зросла на 20%, зокрема серед дітей.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні завершилася дія карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією COVID-19.

Читайте також:
В Україні зареєстрували перший випадок нового варіанту коронавірусу “Пірола”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна