У зоні ООС почався другий етап вакцинації військових

У районі проведення операції Об’єднаних сил почався другий етап вакцинації українських військовослужбовців проти COVID-19.

Про це в суботу, 22 травня, повідомляє пресцентр штабу ОС.

Вакцинування військовослужбовців в районі ООС проводиться вакциною Covishield виробництва Індії, яка розроблена Оксфордським університетом спільно з британсько-шведською компанією AstraZeneca та схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування.

“Станом на сьогодні в операції Об’єднаних сил, завдяки вдало проведеній роботі серед особового складу, а також отриманому позитивному досвіді щодо проведення щеплень, кількість охочих пройти вакцинацію зростає. Ми маємо тенденцію, що в район проведення ООС для виконання завдань приїжджає особовий склад, який вже завчасно отримав першу дозу вакцини в пунктах постійної дислокації. А тут вони отримують другу вакцину відповідно до встановлених термінів”, – зазначив начальник медичної служби ООС полковник медичної служби Олександр Авраменко.

Другий етап вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19 проводиться на тимчасових пунктах щеплень, розгорнутих на базі військових мобільних госпіталів, цивільних лікарень, де знаходяться військові лікарсько-сестринські бригади та медичних підрозділів військових частин.

Як повідомили у медичній службі ООС, випадків післявакцинальних ускладнень у військовослужбовців, які б вимагали стаціонарного лікування в районі ООС, не зафіксовано.
За наявною інформацією, можуть виникати реакції передбачені виробником вакцини у вигляді підвищення температури на тривалий термін, що є показником активного вироблення імунітету у людини, яка отримала щеплення.

Як повідомляла “Новинарня“, вакцинація від коронавірусу в Україні почалася 24 лютого.
Напередодні з Індії були доставлені 500 тисяч доз вакцини Covishield, розробленої Oxford/AstraZeneca та виробленої на потужностях Serum Institute (Індійського інституту сироватки).

До “груп ризику”, які потребують вакцинації насамперед, в Україні віднесли лікарів та військових у зоні ООС.

Відтак вакцинація відбувається в п’ять етапів. На першому етапі щеплювали медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

У районі проведення операції Об’єднаних сил вакцинація від COVID-19 стартувала 25 лютого.
На початку було відомо, що в армії охочих вакцинуватися – лише 10-15%.

Щеплення вакциною від “АстраЗенеки” відбувається в два етапи: другий укол – через 12 тижнів після першого.

Читайте також:
У Києві від ускладнень COVID-19 помер працівник ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна