В ООС стартувала вакцинація від коронавірусу

 

У районі проведення операції Об’єднаних сил стартувала вакцинація від COVID-19.

У четвер, 25 лютого, до 66-го військового госпіталю надійшла перша партія вакцини для профілактики коронавірусної інфекції.

Кількість – 7200 доз.

“Лікарі розпочали вакцинацію особового складу госпіталю, а також окремої автосанітарної роти. Завтра бригади у складі лікаря-анестезіолога, лікаря-терапевта і медичної сестри, почнуть виїжджати для здійснення щеплень безпосередньо у підрозділи в зоні відповідальності”, інформує пресцентр штабу.

Фото: пресцентр ООС

Командування нагадало, що вакцинація проводиться в два етапи, приблизно через чотири-дванадцять тижнів після першого.

“Вакцина AstraZeneca – це векторна вакцина спільного виробництва Великої Британії та Швеції, що пройшла всі три етапи клінічних досліджень та схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я до екстреного використання. Згідно зі статистичними даними її ефективність становить близько 66%”, – каже начальник госпітального відділення старший лейтенант Артур Матвеєв. 

У штабі додали, що вакцинація – добровільна.

Фото: пресцентр ООС

Спочатку всі пацієнти проходять обстеження у лікаря, міряється температура тіла, артеріальний тиск, збираються дані анамнезу і тоді визначається, чи є протипоказання до вакцинації.

Абсолютними протипоказаннями є підвищена температура тіла, гострі захворювання або алергічні реакції до компонентів вакцини.

Читайте також:
“Жодних заперечень”: ПЦУ виступила із заявою щодо старту вакцинації в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна