“Укроборонпром” виграв суд у літакобудівної корпорації РФ “МіГ”

 

Касаційний суд у складі Верховного Суду України ухвалив остаточне рішення на користь ДП “Красилівський агрегатний завод”, який входить до складу “Укроборонпрому”, у справі проти “Російської літакобудівної корпорації “МіГ”.

Про це в п’ятницю, 21 травня, повідомила пресслужба держконцерну.

“Судовий спір стосувався вимоги “МіГ” до підприємства концерну повернути кошти, сплачені на підставі контракту 2013 року за замовлену і виготовлену в Україні продукцію військового призначення. Її постачання стало неможливе через російську агресію проти нашої держави та запроваджені Україною заборони та санкції”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спір розглядався судами понад два роки і завершився перемогою “Укроборонпрому” та “Красилівського агрегатного заводу”.
Верховний Суд підтвердив, що впроваджені Україною санкції проти корпорації “МіГ” унеможливлюють повернення отриманих коштів.

Довідково:
“МіГ” входить до складу Об’єднаної авіабудівної корпорації, 100% акцій якої належить уряду Російської Федерації. Є одним із найбільших підприємств російського оборонно-промислового комплексу, яке виконує повний цикл робіт із виробництва, ремонту та модернізації винищувальної авіації, зокрема літаків МіГ-29 та їх модернізованих версій.

Читайте також:
Повітряним силам передали відремонтований винищувач МіГ-29УБ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна