“Враховуючи трагічні події в Казані”: прокуратура розбирається з “анонсом” стрілянини в київській школі

 

Департамент кіберполіції виявив груповий чат у телеграмі під назвою “Колумбайн – возрождение”. Його учасниками були 169 користувачів, дехто з них закликав до вчинення злочинів.

Про це в середу, 19 травня, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

У ході аналізу змісту листування між учасниками чату правоохоронці виявили розміщене об 20:21 повідомлення такого змісту: “Завтра школа номер 250 города Киев запомнит этот день навсегда”.

О 20:40 інший користувач цього ж чату розмістив фото рушниці “ІЖ 81“, яку, як вбачається зі змісту повідомлення, він нібито викрав у свого батька.

“Беручи до уваги загально відомі трагічні події, що відбулися 11 травня 2021 року про вчинення масового вбивства неповнолітніх на території шкільного закладу у місті Казань Республіки Татарстан, столичні правоохороннці на виконання доручення Київської міської прокуратури посилено реагують на подібне спілкування в інтернеті”, – йдеться в повідомленні пресцентру столичної прокуратури.

Наразі правоохоронці вже розпочали кримінальне провадження. Одночасно вжито заходи щодо посилення охорони спеціалізованої школи №250 м. Києва.

“Правоохоронцями оперативно встановлено автора першого повідомлення, яким виявився 15-річний учень іншої школи. За результатами невідкладного обшуку за адресою його проживання виявлено та вилучено мобільний телефон та персональний комп’ютер. Зі слів неповнолітнього, зазначене повідомлення у чаті він зробив жартома, а з автором посту про рушницю незнайомий”, повідомили в прокуратурі.

З учнем та його батьками правоохоронці провели профілактичну бесіду та наразі встановлюють особу і місцезнаходження іншого користувача чату, який виклав фото рушниці.

Читайте також:
У російській Казані в школі сталася стрілянина, є загиблі. ВІДЕО

“Усвідомив себе богом”: в мережі опублікували відео допиту стрільця в Казані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна