У МОЗ повідомили дати введення другої дози вакцин проти COVID-19

 

У травні в Україні почнеться щеплення другою дозою вакцин від COVID-19.

Про це в п’яницю, 7 травня, повідомив головний державний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, передає “Радіо Свобода”.

“Коли почнеться друге щеплення по кожній із вакцин… Зокрема, Covishield, яким почали щеплювати 24 лютого, інтервал між першим і другим щепленням становить 12 тижнів, тому друге щеплення має початися 19 травня. Всі, хто робив щеплення з 24 лютого, будь ласка, подивіться і визначте час і місце, де ви будете робити друге щеплення”, – сказав Ляшко.

“Вакциною CoronaVac розпочали щеплення 13 квітня, інтервал – 28 днів між першим і другим щепленням, тому друге щеплення має початися 11 травня. І вакциною Pfizer розпочали 18 квітня, інтервал три тижні – 21 день, тому друге щеплення має початися 9 травня”, – додав урядовець.

Нагадаємо, вакцинація від коронавірусу в Україні почалася 24 лютого.
Напередодні з Індії були доставлені 500 тисяч доз вакцини Covishield, розробленої Oxford/AstraZeneca та виробленої на потужностях Serum Institute (Індійського інституту сироватки).

До “груп ризику”, які потребують вакцинації насамперед, в Україні віднесли лікарів та військових у зоні ООС.
Відтак вакцинація відбувається в п’ять етапів. Перший передбачав імунізацію, насамперед, медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

19 березня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна переходить до другого етапу вакцинації – розпочинається робота стаціонарних пунктів щеплення і вакцинації сімейних лікарів. Цей етап передбачає імунізацію медичних працівників, що не входять до першого етапу, людей віком понад 80 років і соціальних працівників.
Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Вакцинація проводиться двома дозами. Другу дозу вакцини пацієнти мають отримати через 12 тижнів після першої.

25 березня в Україну прибула перша партія китайської вакцини CoronaVac.

У другій половині квітня в Україні почали робити також вакциною AstraZeneca виробництва Південної Кореї (замість Covishield).

6 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна уклала договір з американською фармацевтичною компанією Pfizer про постачання десяти мільйонів доз вакцини проти COVID-19.

Згодом міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що перші партії вакцини проти коронавірусу Pfizer надійдуть в Україну найближчими місяцями, а всі десять млн доз будуть поставлені протягом 2021 року.

Читайте також:
Україна очікує на перші поставки вакцини NovaVax у липні-серпні, – Степанов

МОЗ знищив дані публічних осіб, які чекали на вакцинацію поза чергою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна