Україна очікує на перші поставки вакцини NovaVax у липні-серпні, – Степанов

 

Україна очікує на перші поставки вакцини NovaVax у липні-серпні 2021 року.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов після зустрічі із власником Serum Institute Сайрусом Пунавалою.

“Уже в липні-серпні ми очікуємо на перші поставки вакцини NovaVax, із законтрактованих нами 10 мільйонів. Обговорили з паном Пунавалою можливість збільшення обсягів постачання NovaVax з 10 до 15 млн вже цього року. А також збільшення обсягів першої партії вакцин – із двох до чотирьох млн доз”, – написав Степанов у фейсбуці.

Він додав, що згідно з контрактом, півтора мільйона доз вакцини AstraZeneca/CoviShield Україна повинна була отримати ще до 31 березня.

“Але індійський уряд не дає дозвіл на їх експорт. У заручниках такої ситуації, коли вакцини проплачені, але вивезти їх не можна, перебувають й інші країни, зокрема Велика Британія», – заявив Степанов.

Виробники стверджують, що вакцина проти коронавірусу від компанії Novavax показала остаточну ефективність у 96% проти звичайного штаму коронавірусу та у 86% — проти “британського” штаму.

Читайте також:
В Україні за добу – понад 8,4 тис. нових COVID-хворих, зросла кількість госпіталізацій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна