У районі ООС від підриву загинув сержант ЗСУ Роман Гуляк із Волочиська. ФОТО

доповнено, уточнено, додано фото

У вівторок, 27 квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил від поранень, отриманих внаслідок підриву військового автомобіля, загинув старший сержант Роман Гуляк із Хмельниччини.

Як передає “Новинарня“, особу полеглого воїна ЗС України назвала пресслужба Волочиської міської ради.

“На жаль, війна забирає найкращих наших синів! Сьогодні у нас жахлива новина. Наш земляк, волочищанин, колишній учень Волочиського НВК Роман Гуляк, загинув захищаючи нашу державу на сході. Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям та знайомим Романа”, – йдеться в повідомленні.

Наступні дні у Волочиській громаді оголосили жалобними.

Роман Володимирович Гуляк народився 7 жовтня 1990 року в місті Волочиськ Хмельницької області. Навчався в місцевому навчально-виховному комплексі №6 та у Хмельницькому торговельно-економічному коледжі Київського національного торговельно-економічного університету.

Військовослужбовець 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені князя Романа Великого. На контракті в Збройних силах України – із травня 2018 року.

8 жовтня 2019 року Роман був нагороджений медаллю ООС “За звитягу та вірність”.

Роман Гуляк 9 Роман Гуляк 7 Роман Гуляк 5 Роман Гуляк 6 Роман Гуляк 8 Роман Гуляк 2 Гуляк медаль
<
>
Фото: Роман Гуляк/Facebook

У вечірньому зведенні 27 квітня пресцентр штабу ООС повідомив, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” “внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав травмування несумісні з життям, ще три військовослужбовці дістали бойові травмування”.

За даними “Новинарні“, Роман Гуляк – 14-та бойова втрата Збройних сил України на фронті з початку квітня 2021 року.

3 квітня під Шумами на Донеччині підірвався сержант Сергій Сулима з 10-ї гірсько-штурмової бригади.

Того ж дня в тому же районі загинув від кульових поранень сапер 10 огшбр Ігор Байтала. 6 квітня окупанти віддали його тіло, що залишалося в “сірій зоні”.

5 квітня від кульового поранення поблизу Авдіївки на Донеччині загинув військовослужбовець 72 омбр солдат Владислав Мороз.

5 квітня смертельне кульове поранення біля Золотого-4 отримав молодший сержант Віктор Гелебрант із 92-ї окремої механізованої бригади.

6 квітня від підриву в авто в районі села Степне на Донеччині загинув солдат 1 отбр Максим Стеблянко.

6 квітня внаслідок обстрілу з СПГ в районі Невельського на Донеччині загинув старший лейтенант Володимир Шпак із 58 омпбр.

8 квітня від снайперського вогню під Водяним на півдні Донецької області загинув боєць 36-ї окремої бригади морської піхоти матрос Денис Юшко.

10 квітня біля Золотого-5 на Луганщині від ворожої російської кулі загинув Андрій Теперик із 92-ї окремої механізованої бригади.

12 квітня внаслідок прицільного обстрілу з боку російсько-окупаційних військ на Донеччині загинув боєць 10-ї огшбр старший солдат Ярослав Карлійчук.

13 квітня, внаслідок осколкового поранення від скинутої ворожим безпілотником протипіхотної міни, під Майорськом на Донеччині загинув боєць 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади старший солдат Олексій Мамчій.

18 квітня в результаті ворожого обстрілу з автоматичних станкових гранатометів поблизу Широкиного на Донеччині поліг грузинський легіонер ЗС України Давід Шартава зі 128 огшбр.

22 квітня від обстрілу з ПТРК під Горлівкою на Донеччині поліг солдат 10 огшбр Олександр Луцик.

26 квітня під Пісками від кулі снайпера поліг солдат Іван Ковальовський із 58 омпбр.

Читайте також:
У зоні ООС обірвалося життя прикарпатця Івана Ковальовського. Штаб не підтверджує снайперський обстріл

Загиблі герої березня 2021: дев’ять облич та історій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна