Доба ООС: вісім обстрілів, ворог застосував важкі міномети біля Пісок та Південного

 

Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, російсько-окупаційні війська і надалі здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України.
Протягом минулої доби, 21 квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє пресцентр командування Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

Неподалік населених пунктів Піски та Південне російські окупанти відкривали вогонь із мінометів 120-го калібру та протитанкового ракетного комплексу, а біля Шумів і Первомайська – з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Поблизу селища Новгородське противник вів вогонь із бойової машини піхоти, а біля Кам’янки – зі станкових протитанкових гранатометів.

У районі міста Красногорівка російські окупанти вчинили обстріл з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Про факти порушень з боку збройних формувань РФ українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Станом на сьому годину ранку, 22 квітня, з початку доби зафіксовано три обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Неподалік селища Південне під Горлівкою ворог відкривав вогонь із мінометів 120-го калібру, а біля селища Зайцеве – з 82-мм мінометів. Поблизу селища Піски противник здійснив обстріл з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Бойових втрат серед українських захисників немає.

“Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню”, – сказано у зведенні.

Читайте також:
СБУ затримала танкіста “ДНР”, він дає свідчення про російську агресію. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна