СБУ затримала танкіста “ДНР”, він дає свідчення про російську агресію. ВІДЕО

 

Служба безпеки України повідомила про затримання бойовика угруповання так званої “ДНР”, який надав важливі свідчення щодо агресії Росії проти України.

Про це в середу, 21 квітня, інформує пресцентр СБУ.

Учасника танкового батальйону угруповання “ДНР” викрили в районі проведення операції Об’єднаних сил, коли він планував таємно відвідати родичів на підконтрольній українській владі території.

“Оперативники СБУ встановили, що у незаконних збройних формуваннях мешканець Лиману працював у службі забезпечення танкового батальйону в окупованому селищі Мічурине. Співробітники спецслужби встановили особу бойовика під час спроби в’їзду до України з території РФ. Наразі учасник НЗФ співпрацює зі слідством. Він надав важливі свідчення про конкретні обставини російської збройної агресії та військового забезпечення РФ бойовиків “ДНР”, – ідеться в повідомленні.

Чоловік повідомив СБУ про участь кадрових російських військових у координації дій найманців, постачанні танків й іншої військової техніки з РФ.

Також він здав власні паспорти так званої “ДНР” та РФ, додали у пресцентрі.

У СБУ зазначили, що повідомили бойовику про підозру за статтею “створення терористичної групи чи терористичної організації”.

Наразі триває підготовка матеріалів для скерування до суду.

Читайте також:
Двом бойовикам “ДНР” оголосили підозру за катування воїнів ЗСУ у в’язницях окупантів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.