Блінкен попередив РФ про “ціну й наслідки” в разі подальшого вторгнення в Україну

 

Держсекретар США Ентоні Блінкен попередив про те, що Росія наразиться на “ціну й наслідки” в разі посилення агресії проти України.

Про це він сказав у неділю, 11 квітня, в інтерв’ю каналу NBC, передає “Європейська правда“.

“Я повинен сказати, що маю реальну стурбованість щодо російських дій на кордонах з Україною. На цих кордонах зараз зібрано більше російських військ, ніж будь-коли з 2014 року, коли Росія вперше вторглася”, – зазначив глава Держдепу США.

За його словами, Сполучені Штати перебувають “у дуже тісному контакті” з союзниками й партнерами в Європі, і всі вони “поділяють нашу стурбованість”.

ЕНтоні Блінкен нагадав Росії про “ціну”, яку вона заплатить у випадку продовження агресії проти України.

“Президент Байден дуже чітко висловлювався: якщо Росія поводитиметься необдумано чи агресивно, буде ціна, будуть наслідки. Він також є чітким щодо пропозиції, коли йдеться про Росію, що у сферах, які становлять спільний інтерес, ми повинні працювати разом, наприклад, щодо контролю над озброєнням… Тож питання у тому, чи збирається Росія далі продовжувати діяти агресивно та необдумано? Якщо так, президент був чітким: буде ціна, і будуть наслідки”, – сказав Блінкен.

Того ж дня Ентоні Блінкен провів розмову з міністром закордонних справ Великої Британії Домініком Раабом. Разом вони закликали Росію припинити провокації проти України.

Як відомо, цього тижня глава Держдепу США відвідає Брюссель для обговорення дій Росії, спрямованих проти України.

Читайте також:
США пропонують надати по лендлізу винищувачі для України, – експосол

МЗС перелічило країни, які висловили підтримку Україні перед загрозою нової агресії РФ

Вашингтон проводить консультації з союзниками щодо ескалації насильства з боку РФ щодо України

Як відомо, з березня 2021 року на фронті в зоні проведення ООС спостерігається поступове загострення. Збройні формування РФ нарощують кількість обстрілів – як снайперських, так і з піхотного та важкого озброєння. У березні внаслідок бойових дій загинули дев’ять воїнів ЗС України, за вісім днів квітня – вже шість.
Паралельно з цим в інформаційному полі триває нагнітання ситуації, пов’язане з новинами про перекидання підрозділів ЗС РФ в окупований Крим та області Росії, що межують з Україною.
30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у звіті в Верховній Раді заявив, що Росія стягує війська до кордону з Україною під виглядом підготовки до військових навчань “Запад 2021”.
Група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) виявила відео, які підтверджують, що Росія перекидає на кордон з Україною військову техніку, при цьому маскує її номерні знаки. Також СІТ зафіксувала також польовий табір російських військ у Воронезькій області – за 150-250 км від українського кордону. Група дійшла до висновку, що диспозиція російських сил “носить скоріше наступальний, ніж оборонний характер”.
Представники Кремля в ці ж дні заявляли, що Росія “може стати на захист жителів Донбасу” та що “вживатиме заходів, якщо Донбас стане схожим на Сребреницю”.
Про те, що Росія може готувати масштабні провокації, попереджає розвідка. Президент Володимир Зеленський провів нараду щодо загострення на фронті та кілька розмов із лідерами держав–партнерів у НАТО. 8 квітня він здійснив поїздку на передову в зону ООС.

Читайте також:
Росія може стати на захист жителів Донбасу, – Кремль

“Не бійтеся, війни не буде”, – віцепрем’єр Резніков назвав дії РФ лише нагнітанням паніки

Міністр оборони Таран зробив заяву у відповідь на “страшилки російських пропагандистів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна