Росія перекидає до кордону з Україною військових із трьох округів, – ГУР

 

Росія доукомплектовує бойові підрозділи Південного військового округу ЗС РФ за рахунок перекидання військових з Західного, Центрального та Східного військових округів.
Йдеться про територію Росії поблизу кордону з Україною.

Про це у вівторок, 6 квітня, інформує Головне управління розвідки МОУ.

“У такий спосіб командування противника збільшує постійний резерв для можливості швидкого доукомплектування першого та другого армійських корпусів кадровими російськими військовослужбовцями”, -йдеться в повідомленні.

Розвідка підкреслила, що командування ЗС РФ продовжує нарощувати бойові можливості російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях. Це відбувається, зокрема, за рахунок посилення взаємодіючих з’єднань і частин, дислокованих на території Росії поблизу кордону з Україною.

Додамо, що 6 квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг подзвонив президенту України Володимиру Зеленському на тлі нарощування Росією військової міці на кордонах.

Нагадаємо, за словами головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака, станом на 30 березня вздовж державного кордону України утримується 28 батальйонних тактичних груп Збройних сил Російської Федерації.
Головне управління розвідки Міністерства оборони 1 квітня попередило, що Російська Федерація готова до широкомасштабних провокацій проти України.

Читайте також:
Москва пригрозила “додатковими заходами”, якщо в Україні з’являться війська НАТО

В разі ескалації російської агресії США не залишать Україну наодинці, – глава Пентагону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна