ЗСУ готові до адекватної відповіді в разі ескалації конфлікту на Донбасі, – Хомчак у ВР

додано відео

Українські військові готові до адекватної відповіді як у разі ескалації конфлікту в районі проведення Операції об’єднаних сил, так і у випадку ускладнення воєнно-політичної та воєнно-стратегічної обстановки довкола нашої держави.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 30 березня, заявив головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Руслан Хомчак під час виступу на позачерговому засіданні парламенту.

Він наголосив, що Російська Федерація продовжує агресивну політику щодо України.

“Останнім часом із різних регіонів Росії під виглядом навчань та загальної підготовки до навчань “Захід-2021″ збройні сили РФ здійснюють поступове нарощення військ поблизу кордонів України на півночі, сході та на півдні. А саме у Брянській, Воронезькій областях та в окупованому Криму”, – зазначив Хомчак.

За його словами, проходить додаткове зосередження до 25 батальйонно-тактичних груп ЗС РФ, “що в сукупності з наявними розгорнутими засобами біля кордонів України створює загрозу воєнній безпеці держави”.

Відео повного виступу Руслана Хомчака в Раді:

Генерал Хомчак повідомив про ситуацію на окупованій території Донецької і Луганської областей.

“В ОРДЛО розгорнуто угруповання російських окупаційних військ противника 1-й і 2-й армійський корпуси у складі 14 бойових бригад, полків і підрозділів забезпечення чисельністю близько 28 тисяч осіб, які діють за підтримки російських регулярних військ. На командних посадах там перебувають кадрові офіцери РФ”, – повідомив Руслан Хомчак.

За його даними, понад дві тисячі російських радників й інструкторів також готують розвідників із проросійських формувань.

“У Ростовській області РФ додатково утримуються до 12 батальйонно-тактичних груп з терміном готовності 1-2 доби, що забезпечує комплекс реагування на військові дії зі сторони України”, – додав генерал Хомчак.

Як інформувала “Новинарня“, головнокомандувач ЗСУ, генерал Руслан Хомчак на позачерговому засіданні Верховної Ради розповів про обставини загибелі чотирьох українських військових 26 березня біля селища Шуми на Донеччині.

Читайте також:
Верховна Рада ухвалила постанову щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту. ТЕКСТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна