Москва пригрозила “додатковими заходами”, якщо в Україні з’являться війська НАТО

 

У випадку появи військ США на території України чи посилення сил НАТО у сусідніх з нею країнах Росія вживатиме “додаткових заходів”.

Про це журналістам заявив у п’ятницю, 2 квітня, прессекретар Кремля Дмитро Пєсков у п’ятницю, 2 квітня.

“Безумовно, такий розвиток сценарію призвів б до подальшого зростання напруженості поблизу російських кордонів. І, звичайно, це вимагає додаткових заходів від російської сторони щодо забезпечення її безпеки”, – заявив Пєсков.

Він не конкретизував, про які заходи йдеться, додавши лише, що “всі необхідні”.

Пєсков також заперечує загрозу з боку Росії Україні чи іншим сусідам.

“Росія нікому не загрожує. Вона нікому не загрожувала ніколи. І на цьому і будується наша позиція”, – сказав речник президента Росії Володимира Путіна.

Таким чином Пєсков відреагував на слова міністр оборони США Ллойда Остіна, який під час телефонної розмови з українським колегою Андрієм Тараном наголосив, що Сполучені Штати готові підтримати Україну в разі ескалації російської агресії.




Читайте також:
В разі ескалації російської агресії США не залишать Україну наодинці, – глава Пентагону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна