Столтенберг подзвонив Зеленському на тлі нарощування військ РФ біля кордонів із Україною

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг подзвонив президенту України Володимиру Зеленському на тлі нарощування Росією військової міці на кордонах.

Про це Столтенберг повідомив у твітері у вівторок, 6 квітня.

“Я зателефонував президенту Зеленському висловити серйозне занепокоєння щодо російської військової активності довкола України та тривалих порушень режиму припинення вогню. НАТО міцно підтримує суверенітет і територіальну цілісніть України. Ми, як і раніше, триваємося нашого тісного співробітництва”, – написав він.

Нагадаємо, за словами головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака, станом на 30 березня вздовж державного кордону України утримується 28 батальйонних тактичних груп Збройних сил Російської Федерації.
Головне управління розвідки Міністерства оборони 1 квітня попередило, що Російська Федерація готова до широкомасштабних провокацій проти України.

Читайте також:
Москва пригрозила “додатковими заходами”, якщо в Україні з’являться війська НАТО

В разі ескалації російської агресії США не залишать Україну наодинці, – глава Пентагону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна