Росія перекидає до кордону України мотострілецьку бригаду з Кемеровської області, – CIT. ВІДЕО

доповнено

Незалежна група розслідувачів із РФ Conflict Intelligence Team заявила про перекидання до українських кордонів російської 74-ї гвардійської мотострілецької бригади, яка базується в місті Юрга Кемеровської області Російської Федерації.

Про це йдеться в повідомленні на сайті СІТ, опублікованому в неділю, 4 квітня.

“Користувач твіттера GirkinGirkin опублікував відео, де на залізничних платформах стоять танки Т-72Б3. На відео також видно номер однієї з платформ. Перевіривши його за допомогою сервісу gdevagon, ми встановили, що платформа рухається з Юрги Кемеровської області на залізничну станцію Маслівка в прикордонній Воронезькій області”, – інформує СІТ.

У довідці gdevagon також вказані (ідентичні) номери відправника та одержувача вантажу в загальноросійському класифікаторі підприємств і організацій – 07703609.

Шляхом звичайного пошуку розслідувачі встановили, що такий номер має військова частина 21005 – 74-та гвардійська мотострілецька бригада, яка базується в російському місті Юрга.

Джерело: СІТ

За даними розслідувачів, ця частина була переозброєна на танки Т-72Б3 у 2015 році.

Засновник Conflict Intelligence Team Руслан Левієв у коментарі телеканалу “Настоящее время” (проєкт “Радіо Свобода”) зазначив, що передислокація цієї техніки є нетиповою.

“Навчання – це сезонне явище, і постійно відбувається така істерика в ЗМІ, що стягують війська до кордону. Але, відповідаючи на такий аргумент, я б сказав, що ті навчання, які були заплановані в Криму і в Південному військовому окрузі, закінчилися ще 20 березня, а після 20 березня ми не бачимо сигналів, що техніка їде від кордону до місць дислокації. Навпаки, ми бачимо все нові і нові потяги, які привозять техніку. Більше того, той потяг, який ви зараз згадали, який рухається із Юрги, він приїде до кордону тільки, приблизно, до 11 квітня, тобто через місяць після закінчення навчань”.

“Ми бачимо частину техніки, яка вивантажується у Воронезькій області, в Білгородській області – ближче до Харкова. Плюс значна частина техніки їде у Крим. Частина техніки проїжджає уздовж Ростовської області, можливо, заверне у бік Матвієвого Кургану і так далі. Поки, звичайно, ми нікого не бачили, щоб хтось перетинав кордон і потрапляв на територію невизнаних “республік”. Основні точки скупчення техніки – це ближче до Харкова, з боку російського кордону, і в Криму”, – сказав Левієв.

Він припустив, що таким чином Росія “здійснює дії у відповідь за санкції, які запровадив Зеленський проти проросійських осіб і проросійських організацій”.

Нагадаємо, за словами головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака, станом на 30 березня вздовж державного кордону України утримується 28 батальйонних тактичних груп Збройних сил Російської Федерації.

Читайте також:
ГУР не виключає спроб просування російсько-окупаційних військ вглиб території України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна