“Не бійтеся, війни не буде”, – віцепрем’єр Резніков назвав дії РФ лише нагнітанням паніки

 

Своїми натяками на широкий наступ Росія має на меті лише посіяти паніку серед населення України – таку думку висловив віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в ефірі програми “Свобода Савіка Шустера” на каналі “Україна” 9 квітня.

“Те, що ми чуємо – це елемент інформаційної війни, що є елементом гібридної війни. Це створення цього можливого панічного настрою в суспільстві”, – сказав віцепрем’єр.

“Люди, не бійтеся, не буде війни. Україна не планує робити жодної відповіді на провокації. Але наша армія є сильною, вона боронить наш з вами мир”, – заявив урядовець.

Резніков ще раз наголосив, що Україна не відповідатиме на провокації з боку окупантів і не даватиме привід “отримати наступ з боку нашого північного сусіда”.

Як відомо, з березня 2021 року на фронті в зоні проведення ООС спостерігається поступове загострення. Збройні формування РФ нарощують кількість обстрілів – як снайперських, так і з піхотного та важкого озброєння. У березні внаслідок бойових дій загинули дев’ять воїнів ЗС України, за вісім днів квітня – вже шість.
Паралельно з цим в інформаційному полі триває нагнітання ситуації, пов’язане з новинами про перекидання підрозділів ЗС РФ в окупований Крим та області Росії, що межують з Україною.
30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у звіті в Верховній Раді заявив, що Росія стягує війська до кордону з Україною під виглядом підготовки до військових навчань “Запад 2021”.
Група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) виявила відео, які підтверджують, що Росія перекидає на кордон з Україною військову техніку, при цьому маскує її номерні знаки. Також СІТ зафіксувала також польовий табір російських військ у Воронезькій області – за 150-250 км від українського кордону. Група дійшла до висновку, що диспозиція російських сил “носить скоріше наступальний, ніж оборонний характер”.
Представники Кремля в ці ж дні заявляли, що Росія “може стати на захист жителів Донбасу” та що “вживатиме заходів, якщо Донбас стане схожим на Сребреницю”.
Про те, що Росія може готувати масштабні провокації, попереджає розвідка. Президент Володимир Зеленський провів нараду щодо загострення на фронті та кілька розмов із лідерами держав–партнерів у НАТО. 8 квітня він здійснив поїздку на передову в зону ООС.

Читайте також:
Росія може стати на захист жителів Донбасу, – Кремль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.