Зеленський: Україна розглядає Катар як одного з ключових партнерів в Арабському світі

 

Україна бачить Катар як одного з ключових партнерів у регіоні Затоки та Арабському світі й працює над посиленням економічної співпраці.

Про це в понеділок, 5 квітня, заявив президент Володимир Зеленський під час візиту до цієї країни, передає пресслужба глави держави.

“Україна розглядає Катар як одного з ключових партнерів у регіоні Затоки та Арабському світі в цілому. Зараз ми працюємо над збільшенням обсягів економічної співпраці та розширюємо взаємодію між нашими країнами в усіх сферах, що становлять взаємний інтерес”, – сказав він.

Зеленський зазначив, що має спільне з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані бачення щодо необхідності інтенсифікації двосторонніх відносин.

Глава держави зазначив, що за останні роки вдалося значно активізувати співпрацю між двома країнами у різних галузях, та висловив сподівання, що його візит надасть додаткового імпульсу поглибленню дружніх українсько-катарських відносин.

Зеленський сказав, що його супроводжує численна делегація у складі міністрів внутрішніх справ, енергетики та аграрної політики, низки керівників державних інституцій та установ, зокрема в галузі інфраструктури та військово-технічного співробітництва, які протягом візиту проведуть окремі переговори зі своїми партнерами в Досі.

“Сьогодні ми плануємо підписати цілий пакет двосторонніх документів щодо поглиблення співпраці у правовій та безпековій сферах, у галузі продовольчої безпеки, енергетики, молоді та спорту, охорони здоров’я. Також плануємо підписати документи щодо взаємного визнання свідоцтв моряка та посвідчень водія”, – зазначив президент.

Він додав, що планується підписати ще і низку комерційно-інвестиційних домовленостей щодо розширення інвестиційної співпраці між країнами.

Як писала “Новинарня“, президент Володимир Зеленський з дружиною Оленою Зеленською 5 квітня перебувають з офіційним візитом у Катарі.

Після приходу до влади у травні 2019 року Володимир Зеленський здійснив щонайменше 25 закордонних візитів. Із них два – у країни Перської затоки (нашуміла поїздка в Оман у січні 2020 року та візит в Об’єднані Арабські Емірати – в лютому 2021 року). Таким чином, поїздка до Катару стане для президента Зеленського третім візитом у цей регіон.

Держава Катар – одна з найбагатших країн планети, з найвищим ВВП на душу населення у світі.

Читайте також:
У НАЗК почали перевірку Зеленського через поїздку в Оман

За 2019 рік Зеленські заробили 28,6 млн грн, а поїздку в Оман оплатила “перша леді”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна