Зеленський в ОАЕ запросив одного з найбільших у світі портових операторів інвестувати в Україну

 

Під час офіційного візиту до Об’єднаних Арабських Еміратів президент України Володимир Зеленський у Дубаї провів зустріч з головним виконавчим директором одного з найбільших портових операторів світу – групи компаній DP World Султаном Ахмедом бін Сулаємом.

Зустріч відбулася в понеділок, 15 лютого, на території Dubai Maritime City, де створений штучний півострів та перший у світі хаб, який поєднуватиме всі галузі морської промисловості та торгівлі й спрямований на розв’язання глобальних логістичних проблем морських вантажоперевезень і портового сполучення.

За інформацією ОПУ, під час зустрічі Зеленський нагадав, що в Україні були ухвалені закони, які мотивуватимуть іноземних інвесторів приходити в нашу країну. Зокрема, він розповів про концесію, завдяки якій у два українських порти вже зайшли іноземні інвестори, та про “інвестиційних нянь”, що створюватимуть прямий контракт між інвестором та державою.

Президент України зазначив, що йому дуже подобається ідея з будівництвом сучасної марини (спеціально облаштованої гавані для яхт і катерів) та сучасного готелю в Одесі, а держава готова всіляко супроводжувати проект і діяти швидко в цьому напрямку.

“Тому ми сьогодні запрошуємо компанію DP World через такі концесії більше заходити на український ринок. У нас є ще чотири порти, у які може зайти компанія. Друге – побудувати марину разом з компанією, яка займається подібними проектами”, – цитує Зеленського його пресцентр.

Він також нагадав, що в Україні був нарешті проголосований закон про внутрішній водний транспорт, який не могли ухвалити кілька десятків років.
“Ми знаємо, що річковий транспорт може бути найдешевшим у плані перевезень. Тому я хотів би, щоб ви також придивилися до майбутніх можливостей. Мені здається, це привабливий бізнес в Україні. І йдеться не тільки про туризм, а насамперед – про перевезення вантажів”, – сказав він.

Головний виконавчий директор DP World зазначив, що компанія вже має великий досвід у розвитку річкового транспорту в інших країнах, який справді є найдешевшим видом транспорту.

Як інформувала “Новинарня“, Україна домовилася з ОАЕ про взаємне визнання посвідчень водія.

Читайте також:
“Укроборонпром” в ОАЕ підписав військово-технічну угоду на $1 млрд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна