Україна домовилася з ОАЕ про взаємне визнання посвідчень водія

 

Україна та Об’єднані Арабські Емірати підписали низку документів, серед яких взаємне визнання посвідчень водія.

Про це в неділю, 14 лютого, інформує пресслужба президента України.

“Відтепер власник посвідчення водія, виданого компетентним органом однієї з країн, матиме право керувати транспортним засобом тієї категорії, що зазначена у посвідченні водія, на території іншої країни протягом визначеного її національним законодавством періоду”, – йдеться у повідомленні.

Укладення цього меморандуму матиме позитивний вплив на розвиток туристичної галузі, економічну та бізнесову активність, а також сприятиме розвитку контактів і збільшенню двостороннього пасажиропотоку.

Угоду про співробітництво у сфері боротьби зі злочинністю та тероризмом й меморандум про взаєморозуміння між МВС України та МВС ОАЕ про взаємне визнання та обмін національних посвідчень підписали міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та віцепрем’єр-міністр – міністр внутрішніх справ ОАЕ шейх Сейф Бін Заїд Аль Нагаян.

За словами Авакова, після підписання меморандуму водії можуть користуватися правами, які отримали у своїй країні.

“Відтепер туристи зможуть за своїми правами орендувати автомобіль, а резиденти та люди, які працюють в ОАЕ, зможуть безкоштовно і без іспитів обмінювати права на місцеві”, – сказав очільник українського МВС.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський разом із дружиною протягом 14-15 лютого перебуватимуть з офіційним візитом в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Читайте також:
У Києві викрили зловмисників, що заробляли десятки мільйонів на підробці водійських посвідчень Польщі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна