У Києві викрили зловмисників, що заробляли десятки мільйонів на підробці водійських посвідчень Польщі

 

Кіберполіція в столиці викрила організовану групу, що виготовляла та збувала підроблені водійські посвідчення європейського (польського) зразка.

Про це у понеділок, 8 лютого, поінформувала пресслужба департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Правоохоронці встановили, що організував незаконний бізнес 29-річний мешканець Києва. Чоловік створив та адміністрував вебсайти, де приймалися заявки на виготовлення посвідчень водія європейського зразка.

Також фігурант утворив колцентр, до роботи в якому залучив близько двадцяти працівників.

“Оператори зв’язувались із замовниками і запевняли, що вони нібито навчатимуться в одній з автошкіл Польщі. Для “гарантованого” отримання водійського посвідчення на державний іспит в сервісному центрі замість клієнта нібито мав йти працівник компанії”, – йдеться в повідомленні.

Натомість фігуранти, використовуючи підроблені печатки, незаконно виготовляли посвідчення.

“Коштувала така послуга 43 тисячі гривень. Далі фейковий документ надсилали замовникам поштою, а гроші зловмисники отримували на банківські рахунки, відкриті на підставних осіб”, – повідомила пресслужба відомства.

Щорічний прибуток фігурантів сягав близько 20 мільйоні гривень.

За місцями мешкання зловмисників, а також у колцентрі правоохоронці провели обшуки.

Вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, “чорнові” записи, штампи, печатки та безпосередньо посвідчення водія європейського зразка.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство), ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу Кримінального кодексу України.

Фігурантам може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення про підозру та обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Читайте також:
МВС змінило правила отримання водійських посвідчень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна