Зеленський знову їде в Перську затоку – з візитом до Катару

 

Президент України Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою 5 квітня відвідає з офіційним візитом Катар.

Про це повідомляє офіс президента.

“Володимир Зеленський проведе переговори з еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані та прем’єр-міністром, міністром внутрішніх справ Держави Катар Халідом бін Халіфою Аль Тані. Під час зустрічей буде обговорено широкий спектр питань двосторонньої співпраці у політичній, торговельно-економічній, інвестиційній, аграрній, енергетичній та військово-технічній сферах, а також взаємодії в межах міжнародних організацій”, – зазначається в повідомленні.

За результатами переговорів планується підписання низки двосторонніх документів.

Олена Зеленська “в межах розвитку напрямку публічної та культурної дипломатії” проведе зустрічі з головою катарського фонду освіти, науки та суспільного розвитку Qatar Foundation Мозою бінт Нассер, головою катарської державної інституції Qatar Museums Меяссою бінт Хамад Аль Тані, а також з дружиною еміра Катару Джавагір бінт Хамад бін Сухейм Аль Тані.

Після приходу до влади у травні 2019 року Володимир Зеленський здійснив щонайменше 25 закордонних візитів. Із них два – у країни Перської затоки (нашуміла поїздка в Оман у січні 2020 року та візит в Об’єднані Арабські Емірати – в лютому 2021 року). Таким чином, поїздка до Катару стане для президента Зеленського третім візитом у цей регіон.

Держава Катар – одна з найбагатших країн планети, з найвищим ВВП на душу населення у світі.

Читайте також:
У НАЗК почали перевірку Зеленського через поїздку в Оман

За 2019 рік Зеленські заробили 28,6 млн грн, а поїздку в Оман оплатила “перша леді”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна