США пропонують Єгипту допомогу в розблокуванні Суецького каналу

 

Сполучені Штати Америки стурбовані транспортним затором у Суецькому каналі (Єгипет), який негативно впливає на світову торгівлю й ціни на нафту, та пропонують єгипетській владі свою допомогу щодо відновлення судноплавства.

Про це заявила на брифінгу в п’ятницю, 26 березня, речниця Білого дому Джен Псакі, передає “Укрінформ“.

“Ми спостерігаємо певний потенційний вплив на енергетичні ринки, оскільки Суецький канал відіграє роль ключового транзитного шляху для перевезення нафти в обох напрямах”, – сказала речниця президента США.

Псакі підкреслила, що адміністрація Джо Байдена “уважно відстежує ситуацію” та вже зв’язувалася з владою в Каїрі.

“Ми запропонували допомогу США владі в Єгипті, щоб допомогти відновити рух по каналу”, – зазначила речниця, додавши, що дискусії тривають.

Як відомо, 23 березня судно Ever Given тайванської транспортної компанії Evergreen Marine сіло на мілину в Суецькому каналі. Контейнеровоз заблокував транзит в обох напрямках через один із найзавантаженіших у світі каналів перевезення товарів, що зв’язують Азію і Європу. Загальні втрати світової торгівлі через блокування Суецького каналу контейнеровозом Ever Given можуть становити близько 230 млрд доларів.
Ціни на нафту почали різке зростання через побоювання, що розблокування Суецького може зайняти кілька тижнів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна