Під Шумами загинув Сергій Гайченко з 10 огшбр: обставини бою. ФОТО, ВІДЕО

доповнено

Стало відоме ім’я четвертого військовослужбовця ЗС України, який загинув 26 березня в районі села Шуми на Донеччині внаслідок атаки російських окупантів на позиції 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ. Це 27-річний Сергій Гайченко із Синельниківського району Дніпропетровської області.

Про це “Новинарні” повідомив волонтер Павло Собко, який допомагає 10 огшбр.

Фото з ФБ Сергія Гайченка, з сайту Раївської сільради та надані волонтером Павлом Собком:

Сергій-Гайченко Сергій Гайченко Сергій Гайченко Сергій Гайченко _10 огшбр_1 Сергій Гайченко _10 огшбр_2
<
>

Собко також надав відео, на якому показано, як Сергій стріляє з автомата та випробовує привезені волонтерами глушники:

Як повідомляє Раївська сільрада, Сергій Гайченко народився 9 вересня 1993 року в селі Михайлівка Синельниківського району Дніпропетровської області.

Військову службу за контрактом розпочав з 2015 року у військовій частині А0222 (окремий президентський полк імені гетьмана Богдана Хмельницького). Служив на посаді гранатометника.

24 серпня 2016 року солдат Гайченко отримав Подяку міністра оборони за активну участь у підготовці та проведенні параду військ з нагоди 25-ї річниці Незалежності в Києві.

Відповідно до даних бази YouControl, п’ять років тому Гайченко Сергій Валерійович працював у локомотивному депо НД вузол ТЧ-1 Укрзалізниці (Михайлівка, Дніпропетровська область).

20 вересня 2019 року був знов призваний на військову службу Синельниківським об’єднаним міським територіальним центром комплектування та соціальної підтримки Дніпропетровської області.

Служив у 10 огшбр на посаді командира бойової машини – командира гірсько-штурмового відділення гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти. Звання – старший солдат.

Ім’я загиблого Гайченка ввечері 27 березня також оприлюднили журналісти “ТСН“.

У сюжеті Руслана Ярмолюка йдеться про обставини, за яких загинули четверо українських воїнів під Шумами. Військові вийшли перевіряти міни, які напередодні закинули окупанти. Одного з саперів поцілив ворожий снайпер. На допомогу вийшла група евакуації. Однак ця група потрапила в засідку: її буквально розстріляли російські снайпери з панівних висот, зокрема із башти “водокачки”, розташованої поруч. При цьому ворог не давав “режиму тиші”, який запитувала українська сторона, або ж давав, але не дотримувався (таких запитів було кілька). Після цього 10-та бригада подавила ворожу активність мінометами. Бій тривав близько півтори години. У загиблих з українського боку – кульові поранення.

Сюжет “ТСН”:

Читайте також:
Кравчук: серйозне загострення на фронті вимагає термінових заходів на всіх рівнях

Як повідомляла “Новинарня“, 26 березня в районі селища Шуми під Горлівкою на Донеччині внаслідок прицільного обстрілу російсько-окупаційними військами із мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів позицій 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ загинули четверо українських військовослужбовців, зокрема підполковник-сапер Сергій Коваль; ще двоє бійців зазнали поранень.
Напередодні 10 огшбр показала, як окупанти дистанційно замінували територію мінами ПОМ-2.
Після події під Шумами президент Володимир Зеленський відправив на Донбас начальника Генштабу та анонсував переговори з усіма лідерами “нормандської четвірки”, а Україна закликала ОБСЄ зібрати безпекову підгрупу ТКГ.

Читайте також:
“Наплювавши на все, сепари валили мінометами, щоб помститися”:
волонтер пояснив великі втрати 10-ї бригади під Шумами

За даними “Новинарні“, Сергій Гайченко – дев’ята бойова втрата Збройних сил України з початку березня 2021 року.

10 березня від кульового поранення, отриманого поблизу села Старогнатівка на Донеччині, загинув старший солдат Володимир Онопрієнко із 24-го окремого штурмового батальйону “Айдар”.

12 березня від снайперського вогню поблизу Мар’їнки поліг старший солдат Олександр Пекур із 54-го окремого розвідувального батальйону.

18 березня в бою під Горлівкою на Донеччині загинув молодший сержант Віктор Пасєка зі 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10 огшбр.

19 березня внаслідок мінометного обстрілу поблизу села Водяне на Приазов’ї поліг боєць 36-ї окремої бригади морської піхоти молодший сержант Андрій Грабар.

20 березня поблизу селища Шуми Донецької області від кулі російського снайпера загинув боєць 10 огшбр Кирило Биковський

26 березня під Шумами на Донеччині внаслідок ворожих обстрілів полягли підполковник ЗСУ Сергій Коваль із 143-го Центру розмінування, Сергій Барнич, Максим Абрамович і Сергій Гайченко з 10 огшбр.

Читайте також:
У Кропивницькому попрощалися зі загиблим під Шумами солдатом Кирилом Биковським. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна