Кремль заявив, що не проведе ще одного референдуму в Криму

 

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков назвав “референдум” 2014 року в Криму “легітимним”, але при цьому виключив проведення на півострові нового аналогічного голосування.

Про це він сказав журналістам у вівторок, 16 березня.

“Цей референдум був законним по суті, з точки зору міжнародного права і з точки зору законів України. Він був абсолютно легітимний і законний”, – цитує Пєскова “Крим.Реалії”.

Водночас представник Кремля також підкреслив, що навіть евентуальна можливість постановки “питання про проведення референдумів про самовизначення регіонів Росії не обговорюється”.

“Це (референдум) буде порушенням Основного закону Російської Федерації. Оскільки мови про порушення Основного закону Росії йти не може і не повинно, то подібну навіть евентуальну можливість такої постановки питання ми не обговорюємо”, – сказав Пєсков.

Читайте також:
У роковини незаконного “референдуму” листівки від імені російських дипломатів нагадали, що Крим – це Україна. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна