У Польщі затримали трьох громадян України за підробку документів

 

Співробітники Прикордонної служби у польському місті Лудзь затримали трьох українців за підробку документів та сприяння перебуванню понад тисячі іноземців на території країни.

Про це у середу, 9 березня, повідомило “Польське радіо”.

За даними Прикордонної служби, троє громадян України займалися, зокрема, забезпеченням та сприянням перебуванню іноземців на території Республіки Польща з порушенням чинного законодавства, задля фінансової вигоди. Також вони підробляли документи.

“За підрахунками, діючи таким чином, чоловіки полегшили перебування в Польщі понад тисячі іноземців”, – повідомив представник Прикордонної служби.

Під час обшуків виявили низку доказів незаконного бізнесу, серед яких електронні пристрої, дозволи та декларації, видані для іноземців, листування з воєводських управлінь, платіжні картки, документація компанії, сфальшовані медичні довідки, документація пов’язана з винесенням рішень воєводами, SIM-картки, заявки на підтвердження надійних профілів, марки, що видаються різним компаніям, а також підроблену польську карту перебування.

Районна прокуратура в місті Поддембіце застосувала запобіжні заходи проти затриманих громадян України у вигляді заборони на виїзд за межі країни у поєднанні із вилученням паспорта та обов’язковою появою в поліційному відділенні.

“Крім того, стосовно одного із затриманих комендант Прикордонного відділу в м. Лудзь порушив адміністративне провадження, щоб зобов’язати іноземця повернутися з причин національної оборони або безпеки, захисту громадської безпеки та порядку або інтересів Республіки Польща. Йому загрожує заборона на в’їзд на територію Республіки Польща та шенгенських країн на п’ять років”, – повідомив майор Кшиштоф Ґжех.

Читайте також:
Польща змінює правила в’їзду для іноземців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна