СБУ затримала податківця, який зливав бойовикам “ДНР” персональні дані українських розвідників

 

У Києві Служба безпеки України звітує, що задокументувала та заблокувала злочинну діяльність посадовця державної податкової служби, який надавав сприяння терористичній організації “ДНР”.

Про це йдеться в пресрелізі СБУ в понеділок, 22 лютого.

“Підполковник податкової міліції Головного оперативного управління ДФС України протягом тривалого часу несанкціоновано копіював інформацію, що обробляється в автоматизованих системах”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали податківця за місцем проживання після переправлення таємного документа. Затримання відбувалося згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

“Зловмисник передавав кураторам персональні дані працівників правоохоронних та розвідувальних органів України; інформацію про проведені установами закупівлі, стан виконання державного оборонного замовлення тощо”, – додали в СБУ.

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених:

  • ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації);
  • ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї);
  • ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 328 (розголошення державної таємниці) Кримінального кодексу України.

Проведено обшуки, вилучено технічні прилади та документи, які “беззаперечно підтверджують злочинну діяльність підозрюваного”, додали в СБУ.

До суду подали клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
СБУ підтвердила затримання агента, який хотів передати РФ таємну інформацію про танки “Оплот”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна