Під час навчань Rapid Trident десантники трьох країн стрибатимуть з американського літака С-130

 

Під час міжнародних військових навчань Rapid Trident-2021 десантники трьох країн – Америки, Британії та України – виконають стрибки з літака військово-транспортної авіації США С-130.

Про це повідомив начальник відділу багатонаціональних навчань командування Сухопутних військ і на цей момент керівник групи планування навчань Rapid Trident-2021 полковник Віталій Негоденко.

Так, з його слів цьогорічні міжнародні маневри поєднають із загальним сценарієм стратегічного командно-штабного навчання з позначенням військ “Об’єднані зусилля – 2021”.
Під час його проведення будуть створені багатонаціональні підрозділи, адже всі підрозділи іноземних країн будуть афілійовані в наші українські батальйони. І всі навчання будуть проводитися спільними багатонаціональними батальйонами.

“Уперше в історії навчань серії Rapid Trident будуть проведені батальйонні тактичні навчання багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою. Під час навчання планується провести спільні стрибки українських, американських і британських десантників з літака військово-транспортної авіації США С-130″, – сказав Негоденко, якого цитує “Армія.Інформ”.

“Крім того, планується залучення оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів, які злітатимуть з території Польщі, будуть перелітати через державний кордон і виконувати завдання в інтересах військ”, – додав офіцер.

Нагадаємо, у вересні 2020 року під час спільних навчань у Львівській області спецпризначенці ССО ЗСУ і США десантувалися з унікальних конвертопланів Osprey. 

Читайте також:
У 2021 році ЗСУ знову проведуть масштабні навчання “Об’єднані зусилля” з НАТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна