Суд зобов’язав Коломойського сплатити “Приватбанку” ще мільйон фунтів стерлінгів

 

Англійський суд задовольнив клопотання “Приватбанку” щодо додаткового платежу в рахунок відшкодування витрат банку та зобов’язав Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова разом із іншими компаніями-відповідачами додатково виплатити мільйон фунтів стерлінгів на користь банку до 15 березня 2021 року.

Про це в середу, 3 лютого, повідомляє “Економічна правда” з посиланням на пресслужбу “Приватбанку”.

“Так загальна сума виплачених коштів банку відповідачами разом із процентами становить понад 12 млн фунтів стерлінгів (що складається із проміжних виплат у розмірі 4,4 млн фунтів стерлінгів в рахунок юридичних витрат “Приватбанку”, понесених у суді першої та апеляційної інстанції, та повернення 7,5 млн фунтів стерлінгів, сплачених банком відповідачам у грудні 2018 року)”, – йдеться в повідомленні.

Відповідачів також зобов’язали сплатити витрати “Приватбанку” у розмірі близько 35 тисяч фунтів стерлінгів, понесених у зв’язку із поданням такого клопотання.

Апеляційний суд зобов’язав відповідачів сплатити банкові витрати, понесені щодо слухання 2018 року та кошти, витрачені фінустановою на апеляцію, та здійснити проміжну виплату у розмірі 3,4 млн фунтів стерлінгів таких витрат на рахунок до 12 листопада 2019 року.

Загальна сума зобов’язань відповідачів щодо витрат “Приватбанку” буде визначена на слуханнях, що відбудуться у період з жовтня 2021 року до лютого 2022 року.

Нагадаємо, в грудні 2017 року “Приватбанк” подав позов до Високого суду Лондона проти Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які ймовірно їм належать або перебувають під їхнім контролем.

Усі компанії-відповідачі фігурували у постановах Печерського райсуду Києва від 29 липня 2016 року, якими передбачається арешт низки рахунків у кіпрській філії Приватбанку в рамках розслідування про повернення кредитів рефінансування НБУ на суму 19 млрд грн.

Детективна агенція Kroll за підсумками аудиту “Приватбанку” підтвердила, що фінустанова до її націоналізації в кінці 2016 року була об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум в 5,5 млрд доларів.

4 грудня 2018 року суд видав наказ про всесвітній арешт активів  ексвласників банку і зазначених шести компаній на суму більше 2,5 млрд доларів.

Суд також зобов’язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої  активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь в розгляді справи.

Читайте також:
Приватбанк виграв справу щодо майже 250 АЗС у компаній Коломойського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна