Приватбанк виграв справу щодо майже 250 АЗС у компаній Коломойського

 

“Приватбанк” отримав право на повернення 247 автозаправних станцій групи “Приват”, до якої входять, зокрема, АЗС під брендами “Авіас” та “УкрНафта”.

Про це в понеділок, 25 січня, повідомляє Finbalance.

Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу “Приватбанку” і скасував попередні ухвали судів, якими було задоволено клопотання 38 компаній, пов’язаних із “приватівцями”, та в рамках забезпечення їх позову заборонено “Приватбанку” вживати будь-які дії щодо повернення 247 АЗС, переданих банком у лізинг.

У 2016 році 15 компаній, пов’язаних із колишніми власниками “Приватбанку”, уклали з банком договори фінансового лізингу, за якими отримали від “Приватбанку” 247 АЗС.

Надалі ці компанії передали ці АЗС в оренду для 38 компаній-операторів (які є позивачами в згаданій справі, – “Н”), а повертати їх назад відмовились.

Мережа АЗС “Приват” – назва, якою називають мережу АЗК ТОВ ВТФ “Авіас” й інших підприємств, які об’єднує те, що вони всі контролюються дніпровською ФПГ “Приват”.

До мережі автозаправок “Привату” входять АЗС, що оперують на території України під брендами “Авіас”, “Авіас плюс”, “УкрНафта”, “Укртатнафта”, ANP, “Мавекс”, “Мавекс плюс”, Sentosa Oil, ЮКОН, ЮКОН сервіс, GLORIUS, “Балу”, Rubix, ЗНП, “Інтерфорвард”, “Львів Петрол”, КНПС, “Альфанафтопродукт”, “Чернівцінафтопродукт”.

Читайте також:
Мільярд з COVID-фонду на ремонт доріг Прикарпаття забрало оточення Коломойського, – ЗМІ

Мін’юст США звинуватив Коломойського і Боголюбова в крадіжці й відмиванні мільярдів “Приватбанку”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна