У Лондоні починається судовий процес проти Коломойського і Боголюбова на $3 млрд

 

У понеділок, 22 липня, починається розгляд апеляційної скарги “Приватбанку” в Апеляційному суді Лондона проти Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та шести пов’язаних з ними компаній.

Про це повідомляє “НВ Бізнес”.

Як поінформували у пресслужбі “Приватбанку”, керівництво держбанку ініціювало судовий процес після проведення внутрішнього розслідування широкомасштабних шахрайських схем, які використовували впродовж останніх десяти років.

“Судовий процес у Лондоні стосується однієї зі згаданих схем — незаконного привласнення $1,9 млрд за допомогою шести компаній (три зареєстровано у Великій Британії, і три — на британських Віргінських островах). Банк прагне повернути ці кошти в повному обсязі, включно з відсотками, що нараховуються за ставкою приблизно півмільйона доларів США на день”, — сказали в банку.

Станом на грудень 2018 року загальна сума позовів, включно з відсотками, наближається до $3 млрд. “Ця судова справа є незалежною від тих справ, які розглядають в Україні”, — зазначили в банку.

Слухання в Апеляційному суді Лондона відбуватиметься у відкритому режимі приблизно п’ять днів. Рішення суд оголосить у кінці вересня — на початку жовтня.

Як повідомляла “Новинарня“, Печерський районний суд Києва 5 липня задовольнив клопотання ТОВ “Пріватофіс”, пов’язаного з Ігорем Коломойським, і зняв арешт із 415 об’єктів нерухомості компанії.

Читайте також:
Суд вимагає докази банкрутства “Приватбанку” на момент націоналізації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.