“ПриватБанк” виграв апеляцію у Коломойського в Лондонському суді

 

“ПриватБанк” отримав перемогу в Апеляційному суді Англії та Вельсу у справі проти колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Всесвітній арешт, накладений на активи бізнесменів, збережеться.

Про це у вівторок, 15 жовтня, повідомляє пресслужба банку.

“У своєму рішенні, оголошеному сьогодні вранці в Лондоні, Апеляційний суд в повній мірі задовольнив апеляційну скаргу “ПриватБанку” щодо всіх питань, повністю скасувавши рішення, винесене суддею Фанкортом в грудні 2018 року”, – зазначено у повідомленні.

Судді Апеляційного суду дійшли висновку, що “Банк має достатню для судового розгляду справу для повного відшкодування 1,9 млрд дол. США [включно з процентами – 3 млрд дол. США] як заявлено в позовних вимогах”, та що судовий наказ про всесвітній арешт активів залишається чинним.

Як зазначила речниця “ПриватБанку” Інна Музичук, Апеляційний суд також відмовив у наданні відповідачам дозволу на оскарження рішення, та зобов’язав їх подати лінії захисту проти позову до кінця листопада, маючи на увазі, що банк може рухатися далі із розглядом справи без жодних затримок.

Дата розгляду справи по суті буде належним чином визначена судом.

“Ми дуже задоволені рішенням Апеляційного суду та готові рухатися далі з позовом банку в Англії.
Це є важливим кроком для досягнення справедливості для банку та народу України”, – сказав голова правління “ПриватБанку” Петр Крумханзл.

Партнер юридичної фірми Hogan Lovells International LLP Річард Льюїс наголосив, що був впевнений у справедливому рішенні суду.

“Ми були впевнені, що Апеляційний суд дійде до правильного та справедливого висновку, та дуже раді, що так воно і сталося. Як зазначили вельмишановні судді, відповідачі прийняли існування достатньої для судового розгляду справи проти них щодо шахрайства та жоден із них не запропонував жодного пояснення того, що суд називає як “безліч транзакцій, які не мають очевидної комерційної логіки”, – сказав Льюїс.

Нагадаємо, позовом від 2017 банк доводив у суді, що його колишні власники Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов вивели близько $5,5 млрд з установи напередодні націоналізації. Суд застосував проти олігархів обмежувальний захід у вигляді всесвітнього арешту на їхні активи.

Згодом Коломойський та Боголюбов подали апеляцію на це рішення суду, у якій довели, що справа “ПриватБанку” не у юрисдикції цього суду, а відтак, суд не може накладати арешт на активи олігархів. Банк це рішення оскаржив.

Як писала “Новинарня“, Нацбанк подав позов проти Коломойського на понад 4,2 млрд грн.

Читайте також:
“ПриватБанк” збільшив прибуток до рекордного в історії показника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна