“ПриватБанк” збільшив прибуток до рекордного в історії показника

 

“ПриватБанк” збільшив чистий прибуток за результатами роботи за 9 місяців 2019 року до 27,4 млрд грн, що є новим абсолютним рекордом для банку та всієї банківської системи України.

Про це повідомила пресслужба банку.

Як зазначив голова правління “ПриватБанку” Петр Крумханзл, чистий комісійний дохід банку за 9 місяців 2019 року становить 13,3 млрд грн, чистий процентний дохід складає 14,7 млрд грн.

Як інформувала “Новинарня“, 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету Міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію “Приватбанку” у 2016 році.
Перед націоналізацією Національний банк України зафіксував серйозні проблеми із достатністю рівня капіталу, кредитним портфелем, виконанням нормативів установою. Масштаб проблем, пов’язаний зокрема з обсягами виведених коштів із “ПБ”, загрожував стійкості всієї банківської системи України.
Розгляд позову ексвласника тривав із червня 2017-го, її розмір перевищував 50 томів.
У Міністерстві фінансів і НБУ подали апеляцію на рішення суду щодо націоналізації “Приватбанку”.

Пресслужба фінустанови заявляла, що рішення Окружного адмінсуду про визнання незаконною націоналізацію “Приватбанку” не вплине на його роботу. 

Націоналізований “Приватбанк” за перші шість місяців 2019 року отримав найбільший чистий прибуток за весь час існування банківської системи незалежної України.

У серпні Національне антикорупційне бюро отримало доступ до документів, які стосуються правової стратегії “Приватбанку” в судах з ексвласниками банку.

11 вересня поліція прийшла з обшуками до головного офісу “Приватбанку” у Дніпрі.

В офісі президента Зеленського відбулася зустріч керівників держави з Коломойським.

Попри те, що держава витратила величезні кошти на порятунок банку, колишній власник Коломойський вимагає повернути йому капітал у 2 мільярди доларів.

Читайте також:
Данилюк пішов у відставку через ймовірне скасування націоналізації “ПриватБанку”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна