Поліція проводить обшуки у головному офісі “ПриватБанку”

 

Опівдні в середу, 11 вересня, поліція прийшла з обшуками до головного офісу “ПриватБанку” у Дніпрі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прессекретарка установи Інна Музичук.

Вона розповіла, що до будівлі прийшли “невідомі люди зі зброєю” і за підтримки спецназу поліції проводять там обшуки.

За її словами, причиною обшуків є рішення Жовтневого районного суду Дніпра, у якому йдеться про перевищення службових обов’язків посадовцями банку під час підписання угод з міжнародними та українськими компаніями, зокрема юридичними.

Водночас, у коментарі “Громадському”, представники поліції заявили, що обшуки проводять за статтею 264 Кримінального кодексу (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів).

Офіційно представники правоохоронних органів ситуацію поки що не коментували.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно детективи НАБУ отримали доступ до величезної кількості документів і матеріалів “ПриватБанку” про залучення та роботу радників банку у справах, пов’язаних з його колишніми акціонерами, згідно з ухвалу Солом’янського районного суду Києва.

Тепер “ПриватБанк” остерігається виникнення загрози розголошення детективами НАБУ конфіденційних даних на користь ексвласників банку, через які фінустанова може програти в зарубіжних судах багатомільярдні позови проти них.

Читайте також:
Нацбанк подав позов проти Коломойського на понад 4,2 млрд грн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна