“ЄС” висунула Марусю Звіробій кандидаткою в народні депутати

 

Партія “Європейська солідарність” висунула Марусю Звіробій кандидатом в народні депутати по 87-му виборчому округу на Івано-Франківщині.

Таке рішення ухвалили під час з’їзду партії в п’ятницю, 29 січня.

“В моїй державі війну не закінчить ніхто, окрім мене і тих людей, які поруч зі мною. Я маю вихованців, яким було 20 з хвостиком років, і тепер їх немає. Їх забрала ця війна. Для мене це важливо. Для мене не існує трошки війни, трошки поразки або трошки перемоги. Мені потрібна повна перемога моєї держави і повна поразка Російської Федерації. Я постійно тримаю у фокусі своїх ворогів”, – сказала під час свого виступу Звіробій, яку цитує пресслужба партії.

Читайте також:
Нардепці Федині загрожує ув’язнення, якщо експертиза підтвердить її погрозу Зеленському, – Баканов

Як інформувала “Новинарня“, 12 лютого Державне бюро розслідувань вручило підозру народній депутатці від партії “Європейська солідарність” Софії Федині за фактом погроз президенту України Володимиру Зеленському. 

6 лютого волонтерці Марусі Звіробій у Державному бюро розслідувань вручили підозру за фактом погроз убивством президенту України Володимиру Зеленському.

10 лютого Печерський райсуд Києва обрав Марусі Звіробій запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання з браслетом.

У жовтні 2019 року народна депутатка від “ЄС” Софія Федина та військова волонтерка Олена Біленька (Маруся Звіробій) записали відео, в якому висловили обурення спілкуванням президента Володимира Зеленського із добровольцями в Золотому на Луганщині. Федина заявила, що президент поводиться так, ніби вважає себе безсмертним. Вона зазначила, що так розмовляти із захисниками “навіть не всі сєпари дозволяли”. Звіробій натякнула, що в зоні ООС можна підірватися.

28 жовтня заступник голови Комітету ВР із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура (фракція “Слуга народу”) подав до ГПУ і ДБР заяву про вчинення злочину депутаткою від “ЄС” Софією Фединою.
29 жовтня фракція “Слуга народу” всім складом вийшла до трибуни парламенту, аби закликати Верховну Раду разом з правоохоронцями і всім суспільством розібратися у ситуації, пов’язаній з висловлюваннями депутата з фракції “Європейська солідарність” на адресу президента України Володимира Зеленського.

Народна депутатка від партії “ЄС”, командирка Медичного батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич заступилася за колегу по фракції Федину.

Читайте також:
Як отримати більшу допомогу до 5 травня: соцзахист ветеранів vs держбюджет України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна