“Слуга народу” заявив у правоохоронні органи про злочин депутатки “Європейської солідарності”

 

Народний депутат Олександр Качура (фракція “Слуга народу”) подав до правоохоронних органів заяву на депутатку з фракції “Європейська солідарність” Софію Федину через її некоректні висловлювання на адресу президента України Володимира Зеленського.

“Я сьогодні подав заяву про вчинений злочин до правоохоронних органів, до Генпрокуратури і до ДБР”, – сказав він журналістам у понеділок, 28 жовтня, перед засіданням парламентської фракції “Слуга народу”, передає “Інтерфакс-Україна”.

Він висловив сподівання, що справу буде розслідувано.

“Я вважаю неприпустимим, коли активісти і навіть народні депутати собі дозволяють заклики до насильницького повалення влади, зокрема фізичної розправи – гранату кинути, що прозвучало”, – сказав Качура.

Він також повідомив, що його заяву зареєстрували правоохоронні органи.

Як інформувала “Новинарня“, раніше 26 жовтня президент Володимир Зеленський на “блокпосту” протестувальників у Золотому-4 (живуть там у приватному домоволодінні) неетично повівся в розмові з ветеранами, які протистоять імовірному відведенню українських військ на цій ділянці та мають із собою зареєстровану зброю.

“Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати!”, – сказав він ветерану полку “Азов” Денису Янтарю, який коректно запропонував обговорити вимоги акції “Ні капітуляції!”
Іншому учаснику бойових дій, який протестує проти розведення (Борису Ганзі), Зеленський порадив іти в армію й захищати Батьківщину.

Ветерани назвали поведінку Зеленського на блокпосту “хамською”.

Після цього штаб ОС заявив, що “надає належну правову оцінку” ветеранам у Золотому, які говорили із Зеленським зі зброєю.

Пресслужба ОП, коментуючи перемовини в Золотому, повідомила про позицію Зеленського: “Деякі розмови виявилися емоційними, але треба шукати порозуміння”.

Коментуючи висловлювання Зеленського народна депутатка “Європейської солідарності” Софія Федина та волонтерка Маруся Звіробій, наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій.

“Там ненароком може взірватися граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову”, – сказала зокрема Федина.

У фракції “Слуга народу” обурилися висловлюваннями Федини стосовно Зеленського. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що висловлювання Федини розгляне парламентський комітет з питань регламенту і депутатської етики.

Читайте також:
Трамп назвав Зеленського “російським президентом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна